Autorius apie receptą:
Naudojome špižines keptuves, nes jos atsparios visoms temperatūroms.
Naudojome špižines keptuves, nes jos atsparios visoms temperatūroms.
Margarita Glavinskytė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
šiek tiek
lašinukų
(nebūtina)
Tešlai:
2 kilogramai
bulvių
2 stiklinės
miltų
2 vienetai
kiaušinių
šiek tiek
druskos
Kepimui:
šiek tiek
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves sutarkuoti ir sumaišyti su kiaušiniais, tada įdėti miltų, druskos ir viską gerai išmaišyti.
2.
Jeigu masė per tiršta, galima įpilti šiek tiek vandens arba, jeigu mėgstate rūgštesnius blynus, kefyro.
3.
Sutepimui prieš kiekvieną blyną imame gabaliuką lašinio, jį pamirkom aliejuje. Lašinys perduoda didesnę temperatūrą ir gaunasi ne tokie riebūs blynai. Bet kam patinka riebiau, galima kepti tiesiog su aliejumi.
4.
Kepimo pagrindui ant kepsninės padėjom paprastą metalo plokštę ir kepėm ant jos.