Autorius apie receptą:
Aukštaitiškas patiekalas. Man asmeniškai – biržietiškas, nes Biržuose leisdavau visas mokyklines atostogas, o vasarų metu bobutė gamindavo šį nuostabų patiekalą.
Aukštaitiškas patiekalas. Man asmeniškai – biržietiškas, nes Biržuose leisdavau visas mokyklines atostogas, o vasarų metu bobutė gamindavo šį nuostabų patiekalą. Dažniausiai vakarienei, nes dienos metu vaikų namie nebūdavo, irstydavomės su broliu medine dėdės valtimi po Širvėną, žvejodavom Apaščioj, maudydavomės iki mėlynų lūpų… O viena pati dienas leisdavau ganyklose netoli senojo aerodromo, ten laukdavau sklandytuvų pakilimo, tuomet modavau jiems iš visų jėgų, viena ranka laikydama dviračio vairą ir bandydama minti taip pat greitai, kaip sklendžia jie. Paskui eidavau pas ganomus žirgus, segdavau jų karčius savo segtukais, kartu su kokia ramune ar dobilo žiedu. Segtukai juk buvo deficitas, ot gaudavau pylos už neva pamestus gelžgaliukus…Smarkiai baudžiama nebuvau, valgyti duodavo.
(...daugiau)(...mažiau)Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
4 vienetai
bulvių
180 gramų
varškės
200 mililitrų
pieno
1 žiupsnelis
druskos
Patiekiant:
2 vienetai
raugintų agurkų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves nulupu ir išverdu pasūdytame vandenyje.
2.
Kol verda bulvės, varškę labai gerai ištrinu su pienu. Truputį pasūdau.
3.
Išvirtas bulves valgom iš puodo šakute, o varškės padažą semiam šaukštu iš bendro indo. Būtina tiekti su šviežiai paraugtais "3 dienų" agurkais.
4.
Šaltuoju sezonu, kai nėra šviežių bulvių, paįvairinimui virtas bulves apkepu truputyje aliejaus, tiekiu su raugintais agurkais, o bulves pabarstau daigintų pipirnių lapeliais.