Bretaniški grikių blyneliai

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Bretaniški grikių blyneliai
Bretaniški grikių blyneliai
Bretaniški grikių blyneliai
Autorius apie receptą: Šiandien dalinuosi nesaldžių blynų receptu, šie blyneliai puikiai tiks ne tik sotiems pusryčiams ar vakarienei, bet ir kaip lengvi pietūs. Receptas iš žurnalo "Darbštuolė". Šiandien dalinuosi nesaldžių blynų receptu, šie blyneliai puikiai tiks ne tik sotiems pusryčiams ar vakarienei, bet ir kaip lengvi pietūs. Receptas iš žurnalo "Darbštuolė". Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
120 gramų grikių miltų
200 mililitrų vandens
0.5 vieneto kiaušinių
2 žiupsneliai jūros druskos
pagal poreikį taukų (kiaulių)
Įdarui:
6 vienetai kiaušinių
120 gramų fermentinio sūrio
100 gramų virto kumpio
pagal poreikį sviesto
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus sumaišykite su vandeniu bei keliais žiupsneliais druskos ir palikite pabrinkti. Kai tešla šiek tiek sutirštės, dėkite pusę kiaušinio ir užmaišykite vientisą, šiek tiek skystesnę nei įprastų lietinių tešlą. Jei reikia pilkite dar vandens. Dubenį aptraukite maistine plėvele ir 2 val statykite į šaldytuvą (arba nakčiai).
2.
Įdarui kumpį supjaustykite plonais griežinėliais, sūrį rupiai sutarkuokite.
3.
Keptuvę aptepkite taukais ir liekite samtelį tešlos. Tešlos pilkite tiek, kad ji plonyčiu sluoksniu padengtų visą dugną - pavertus keptuvę šonu tešla neturi varvėti. Kepkite, kol blyno apačia ir kraštai išsausės, apie 30-40 sek., tada mentele atsargiai atskirkite kraštus nuo keptuvės, apverskite ir pakepkite dar 20-30 sek. Taip iškepkite visus lietinius.
4.
Grąžinkite į keptuvę vieną blyną, kraštus pabarstykite sūriu, vidurį patepkite sviestu ir įmuškite kiaušinį. Baltymą išstumdykite į šonus ir sumaišykite su sūriu, kad centre liktų tik trynys. Pabarstykite druska, ant sūrio išdėliokite kumpį. Kai sūris išsilydys, užverskite blyno kraštelius link vidurio, pakepkite dar kelias sekundes ir tiekite.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital