Autorius apie receptą:
Sutrynę uogas su cukrumi gausite puikiausią uogienę, pasižyminčią tiek nuostabiu skoniu bei aromatu, tiek ir ypatingu gaivumu. Tiesa, šiai uogienei reikės daugiau cukraus,
Sutrynę uogas su cukrumi gausite puikiausią uogienę, pasižyminčią tiek nuostabiu skoniu bei aromatu, tiek ir ypatingu gaivumu. Tiesa, šiai uogienei reikės daugiau cukraus, padėsiančio ją ilgėliau išsaugoti nepakitusią. Šią uogienę taip pat būtina laikyti šaltai (tinka šaldytuvas ar tikrai vėsus rūsys). Norite paįvairinti? Dalį braškių pakeiskite žemuogėmis.
(...daugiau)(...mažiau)
Sima
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
1.5 kilogramo
cukraus
1 kilogramas
braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Braškes atrinkite, pašalinkite kotelius su lapeliais, nuplaukite, išdžiovinkite.
2.
Uogas sutrinkite mediniu šaukštu ar bulvių košės grūstuvu, užpilkite cukrumi ir maišykite iki kol cukrus visiškai ištirps.
3.
Sutrintą uogienę supilkite į sterilius stiklainius, paliekant 5 cm nuo viršus. Viršuje užberkite 1-1,5 cm cukraus sluoksnelį, kuris veiks tarsi „kamštis", apsaugos nuo rūgimo, galiausiai sandariai užsukite. Šią uogienę laikykite šaldytuve, šaltame rūsyje.