Autorius apie receptą:
Braškių sezonas nuostabus - jų kvapas, skonis ir būtų tikra nuodėmė nepasiruošti jų žiemai. Dalį braškių visuomet užšaldau tiesiog "cielas", o dėl kitų sukau galvą,
Braškių sezonas nuostabus - jų kvapas, skonis ir būtų tikra nuodėmė nepasiruošti jų žiemai. Dalį braškių visuomet užšaldau tiesiog "cielas", o dėl kitų sukau galvą, ką čia įdomaus pagaminti. Šis džemas nuostabus, tirštas, jaučiasi bananų skonis. Būtinai išbandykite.
(...daugiau)(...mažiau)Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
1 kilogramas
braškių
500 gramų
bananų
250 gramų
cukraus
0.5 vieneto
citrinų
(reikės sulčių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Nuplautas braškes supjaustykite į 2-4 dalis, dėkite į puodą, užpilkite cukrumi, išmaišykite. Kaitinkite ant mažos ugnies vis pamaišydami, kol braškės suvirs, apie 15-20 minučių.
2.
Bananus supjaustykite plonais griežinėliais, užpilkite citrinų sultis, išmaišykite. Sudėkite į puodą su braškėmis ir vis pamaišydami virkite dar apie 15-20 minučių arba tol, kol džemas sutirštės.
3.
Karštą džemą sudėkite į švarius stiklainiukus, užsukite ir leiskite atvėsti.
4.
Virimo laikas priklausys nuo to, kokio sultingumo bus jūsų braškės. Virimo pabaigoje bulvių grūstuve sutryniau džemą ir dar šiek tiek paviriau. Džemas tapo dar tirštesnis ir malonios tekstūros.