Eiga: Sviestą supjaustome gabaliukais į dubenį, ten pat suberiame cukrų, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome iki vienalytės masės. Beriame du trečdalius miltų ir vėl gerai viską išmaišome. Supilame vandenį, išmaišome, beriame likusius miltus. Tešla turi pasidaryti pakankamai kieta, panaši į sausainių, kuriuos reikia formelėmis išspausti. Dedame tešlą į šaldytuvą valandai. Po to išimame, padaliname į dvylika vienodų gabaliukų ir kiekvieną gabaliuką dedame į sviestu pateptą formelę, tolygiai per ją paskirstydamos. Ant tešlos viršaus dedame kepimo popieriaus skrituliuką ir įberiame džiovintų pupelių arba žirnių (kad krepšeliai neišsipūstų per vidurį). Pašauname į įkaitintą iki 180 C orkaitę ir kepame, kol pagels, o kraščiukai pasidarys rusvi (apie 15-20 min.).
Pasiruošiame kremą: Grietinėlę supilame į dubenį, kuriame plaksime. Įberiame cukraus pudros, suberiame standiklį ir plakame iki standžios masės. Iškepusius krepšelius išimame iš formelių ir paliekame atvėsti. Ant atvėsiusių krepšelių dedame po pusę šaukštelio uogienės, ant jos - plaktos grietinėlės, ant grietinėlės po pusę braškės ir po keles žemuoges. Laikome šaldytuve.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)