Brandintas Kalėdinis pyragas

AUTORIUS:
Genutė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Brandintas Kalėdinis pyragas
Brandintas Kalėdinis pyragas
Brandintas Kalėdinis pyragas
Autorius apie receptą: Šis pyragas tikras žiemos karalius, kuris kepamas tik kartą metuose ir iki Kalėdų likus maždaug 1 mėnesiui. Kuo ilgiau brandinamas, tuo skonis geresnis. Šis pyragas tikras žiemos karalius, kuris kepamas tik kartą metuose ir iki Kalėdų likus maždaug 1 mėnesiui. Kuo ilgiau brandinamas, tuo skonis geresnis. Genutė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
270 gramų kvietinių miltų
250 gramų sviesto (kambario temperatūros)
4 vienetai kiaušinių
230 gramų rudojo cukraus
200 mililitrų brendžio
200 gramų razinų (Jumbo)
200 gramų džiovintų tropinių vaisių mišinio
200 gramų razinų (auksinių Jumbo)
150 gramų razinų (smulkių auksinių)
150 gramų riešutų (smulkintų migdolų, lazdynų, karijų)
130 gramų džiovintų abrikosų
100 gramų apelsinų cukatų
100 gramų džiovintų spanguolių
1 vienetas apelsinų (nutarkuotos žievelės ir sulčių)
1 vienetas citrinų (nutarkuotos žievelės)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai prieskonių meduoliams
Sulaistymui:
2/3 stiklinės brendžio (arba juodos arbatos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Didesnius džiovintus vaisius susmulkinti. Visus džiovintus vaisius, uogas ir riešutus iš vakaro užpilti brendžiu.
2.
Kitą dieną ruošiame tešlą. Į miltus suberti kepimo miltelius ir prieskonius.
3.
Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, po vieną įmušant kiaušinius. Sudėti nutarkuotas žieveles, supilti apelsino sultis. Suberti miltų mišinį ir viską gerai išmaišyti. Įmaišyti išbrinkusius vaisius, uogas ir riešutus.
4.
Tešlą sudėti į pasirinktą išklotą kepimo popieriumi formą.
5.
Kepti 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 90-120 min, priklausomai nuo kepimo formos dydžio.
6.
Kai iškeps, reikia visiškai atvėsinti.
7.
Tada sulaistyti marlę brendžiu (ar arbata, jeigu pyragą valgys vaikai), į kurią susukti pyragą. Tada pyragą sandariai suvynioti į foliją atidžiai apspaudžiant, kad neliktų tarpų.
8.
Pyragą brandinti tamsioje sausesnėje vietoje kambario temperatūroje apie 1 mėn. Kas 10 dienų foliją atsargiai atvynioti, o marlę palaistyti keletu šaukštų brendžio (arba arbatos).
9.
Puošti prieš pateikimą pagal poreikį.
AUTORIUS: Genutė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital