Bolivinės balandos ir keptų moliūgų salotos su falafeliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Bolivinės balandos ir keptų moliūgų salotos su falafeliais
Bolivinės balandos ir keptų moliūgų salotos su falafeliais
Bolivinės balandos ir keptų moliūgų salotos su falafeliais
Bolivinės balandos ir keptų moliūgų salotos su falafeliais
Autorius apie receptą: Pietums, vakarienei ar maistingai pietų dėžutei – šios salotos yra sočios, gardžios ir labai universalios. Orkaitėje iškepę prieskoniais pagardintus moliūgų Pietums, vakarienei ar maistingai pietų dėžutei – šios salotos yra sočios, gardžios ir labai universalios. Orkaitėje iškepę prieskoniais pagardintus moliūgų gabalėlius, sumaišykite juos su bolivinės balandos kruopimis, gražgarstėmis, graikiniais riešutais, moliūgų sėklomis ir džiovintomis spanguolėmis. Šis skonių derinys – rudeniškas ir švelniai saldus (saldumo salotoms suteikia spanguolės ir moliūgai). Paskutiniai salotų akcentai – „Naturli“ falafeliai ir balzaminio acto padažas, kuris salotų lėkštėje esantiems skoniams padės susijungti į gardžią visumą. Salotas galite patiekti dviem būdais: šiltas (su šiltais moliūgų gabalėliais, bolivinės balandos kruopomis ir falafeliais) arba šaltas. Antruoju atveju jos itin tiks ir pietų dėžutėms, tik padažą ant salotų užpilkite prieš pat valgant. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
325 gramai falafelių (naudojau „Naturli“)
3 šaukštai augalinio sviesto (naudojau „Naturli VEGAN BLOCK“)
Daržovėms:
1 vienetas sviestinio moliūgo (nedidelio)
3 šaukštai augalinio sviesto („Naturli VEGAN BLOCK“)
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio česnako granulės
0.5 šaukštelio prieskoninių žolelių
Garnyrui:
95 gramai bolivinių balandų (nevirtų)
1 žiupsnelis druskos
Salotoms:
100 gramų gražgarsčių
1 sauja džiovintų spanguolių
1 sauja graikinių riešutų
1 sauja moliūgų sėklų (kepintų)
Padažui:
62 mililitrai alyvuogių aliejaus
0.5 vieneto citrinų (sulčių)
2 šaukštai balzaminio acto
1 skiltelė česnako (tarkuotos)
1 šaukštas klevų sirupo
1 šaukštelis garstyčių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Iškepkite daržoves. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
2.
Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais.
3.
Augalinę sviesto alternatyvą ištirpinkite ir sumaišykite su prieskoniais. Gautą mišinį supilkite ant moliūgų kubelių ir išmaišykite, kad visi gabalėliai pasidengtų kuo tolygiau.
4.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol moliūgų gabalėliai taps minkšti ir gražiai apskrus.
5.
Išvirkite bolivinės balandos kruopas pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės.
6.
Paruoškite padažą. Visus jam skirtus produktus sudėkite į stiklainėlį, jį sandariai uždarykite dangteliu ir gerai supurtykite, kol gausite vientisos tekstūros padažą.
7.
Iškepkite falafelius. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite porą šaukštų augalinės sviesto alternatyvos. Sudėkite „Naturli“ falafelius ir kepkite po 5 minutes iš abiejų pusių (pagal instrukciją ant pakuotės).
8.
Sumaišykite salotas. Į dubenį sudėkite gražgarstes, suberkite bolivinės balandos kruopas ir keptų moliūgų gabalėlius. Užberkite po saujelę smulkintų graikinių riešutų, džiovintų spanguolių ir kepintų moliūgų sėklų. Išdėliokite keptus falafelius. Apšlakstykite padažu ir patiekite.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital