Medaus pyragas su blynais - galima ir taip

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Medaus pyragas su blynais - galima ir taip
Medaus pyragas su blynais - galima ir taip
Medaus pyragas su blynais - galima ir taip
Autorius apie receptą: Niekada nesuklysite Užgavėnėms pagaminę blynų pyragą, šis desertas patiks kiekvienam. Receptas iš žurnalo "Darbštuolė" nr 2023-01. Niekada nesuklysite Užgavėnėms pagaminę blynų pyragą, šis desertas patiks kiekvienam. Receptas iš žurnalo "Darbštuolė" nr 2023-01. Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
180 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
250 mililitrų pieno
150 mililitrų vandens (verdančio)
2 šaukštai medaus
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas aliejaus
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
250 gramų tepamo varškės sūrelio (be pagardų)
100 gramų grietinės (30 proc. riebumo)
90 gramų cukraus pudros
2 šaukštai medaus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kepimui:
1 šaukštas aliejaus
Viršui:
40 gramų cukraus pudros
2 šaukštai medaus
pagal poreikį uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną pašildykite iki 50 laipsnių. Kiaušinius suplakite su vaniliniu bei paprastu cukrumi į vientisą masę, įsukite pieną. Mišinį pasūdykite, dalimis įsijokite miltus ir užmaišykite vientisą tešlą. Galiausiai, nuolat sukdami šluotele, plona srovele supilkite verdantį vandenį, tada – 2 šaukštus medaus bei šaukštą aliejaus ir palikite 15min. pabrinkti.
2.
Įkaitintą maždaug 20 cm skersmens keptuvę aptepkite aliejumi, įpilkite samtelį tešlos ir greitai pasukiokite, kad tešla pasiskirstytų tolygiai per visą keptuvę. Kepkite plonus blynus/lietinius po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės. Turėtumėte gauti apie 12 lietinių.
3.
Kremui šaltą grietinėlę suplakite su 30g cukraus pudros iki standžių putų. Sūrį išsukite su grietine bei likusiais 60g miltelinio cukraus. Atsargiai, kad nesukristų, dalimis įmaišykite grietinėlę, tada medų ir vanilinį cukrų.
4.
Lietinius aptepkite kremu, sulenkite per pusę ir tada dar kartą per pusę.
5.
Susukite vieną blyną į ritinėlį, apvyniokite antru, trečiu ir taip toliau formuokite pyragą. Pyragą standžiai apjuoskite maistine plėvele arba išardomosios kepimo formos žiedu (apie 18-20cm) ir kelias valandas palaikykite šaldytuve.
6.
Tiekite pašlakstę medumi ir pabarstę milteliniu cukrumi, bei papuošę uogomis. Skanaus.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital