Blyneliai su kukurūzais ir žalumynais

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Blyneliai su kukurūzais ir žalumynais
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Šie blyneliai buvo mano atradimas - su kukurūzais, žalumynais ir sūriu. Nors ir be sūrio skonis puikus. Pikantiški blyneliai puikiai tinkantys savaitgalio pusryčiams, pietums ar Šie blyneliai buvo mano atradimas - su kukurūzais, žalumynais ir sūriu. Nors ir be sūrio skonis puikus. Pikantiški blyneliai puikiai tinkantys savaitgalio pusryčiams, pietums ar net užkandžiams. Jei norisi, galima skanauti su majonezo ar kitu mėgstamu padažu. Bet skanu valgyti ir vienus. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
150 mililitrų pieno
130 gramų kvietinių miltų
140 gramų konservuotų kukurūzų
1 vienetas kiaušinių
1 pundelis laiškinių česnakų (ar kitų mėgstamų žalumynų)
1 pundelis petražolių
50 gramų kietojo sūrio (tarkuoto, nebūtina)
3 šaukštai aliejaus (arba tirpinto sviesto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į didesnį dubenį suberti miltus, druską, kepimo miltelius ir išmaišyti.
2.
Į mažesnį dubenį įmušti kiaušinį, supilti pieną, aliejų ir gerai išmaišyti.
3.
Tuomet į dubenį su kiaušiniu ir pienu suberti miltų mišinį, gerai išmaišyti iki kol neliks jokių gumuliukų. Tešla turi būti grietinės konsistencijos.
4.
Petražoles ir laiškinius česnakus susmulkinti, nupilti skystį nuo kukurūzų.
5.
Į dubenį su tešla suberti sūrį, petražoles, laiškinius česnakus, kukurūzus ir išmaišyti.
6.
Keptuvę įkaitinti iki vidutinės kaitros, dėti šaukštą paruoštos masės, kiek paspausti šaukštu, kad blynas įgautų gražią formą ir kepti apie 1 minutę, tuomet apversti ir dar pakepti minutę.
Patarimai:
Jei neskubate, paruoštą tešlą galite palaikyti brinkti apie 10 minučių.
Blynelius tinka patiekti su jogurto padažu - į graikišką jogurtą įspauskite skiltelę česnako, truputį citrinos sulčių ir pagal skonį pagardinkite druska bei smulkintais žalumynais (krapais, petražolėmis ar kt).
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital