Biskvitinis tortas su bananais ir karamele

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Biskvitinis tortas su bananais ir karamele
Biskvitinis tortas su bananais ir karamele
Biskvitinis tortas su bananais ir karamele
Autorius apie receptą: Šiam tortui paruošti naudojau 22 cm skersmens kepimo formą. Pavyko labai skanus tik patarčiau biskvitą ir karamelę pasiruošti iš vakaro. Kitą dieną liks tik pertepti. Šiam tortui paruošti naudojau 22 cm skersmens kepimo formą. Pavyko labai skanus tik patarčiau biskvitą ir karamelę pasiruošti iš vakaro. Kitą dieną liks tik pertepti. Daiva, Gudės hobis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
160 gramų pieno
80 gramų sviesto
220 gramų kvietinių miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Karameliniam kremui:
220 gramų cukraus
150 gramų grietinėlės (naudojau 33% riebumo)
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
200 gramų grietinėlė, 36% riebumo
50 gramų cukraus
Papildomai:
100 gramų vandens
4 vienetai bananų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 170° C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Biskvitui į dubenį atskirti kiaušinių baltymus, berti cukrų ir išplakti elektriniu plakikliu iki standžių putų. Tuomet įplakti trynius.
3.
Į dubenį su paruošta mase berti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, atsargiai išmaišyti.
4.
Į prikaistuvį pilti pieną, dėti sviestą, užvirti ir iš karto užpilti ant paruoštos miltų masės, išmaišyti. Tešla pavyksta skysta, todėl geriau kepti silikoninėje kepimo formoje, svarbu, kad forma nebūtų surenkama.
5.
Kepimo formą ir jos kraštus iškloti kepimo popieriumi (naudojau 22 cm skersmens silikoninę), supilti masę.
6.
Kepti iki 170 °C įkaitintos orkaitės viduryje apie 40-50 minučių. Atvėsusį biskvitą įvynioti į plėvelę ir dėti nakčiai į šaldytuvą.
7.
Kitą dieną perpjauti biskvitą į 4 dalis.
8.
Karamelei paruošti, į prikaistuvį pilti grietinėlę, pakaitinti iki kol bus karšta, bet neužvirti.
9.
Į keptuvę berti cukrų, ištirpinti. Po truputį nuolat maišant pilti karštą grietinėlę. Tuomet atvėsinti, sukrėsti į stiklainį ir dėti į šaldytuvą.
10.
Sulaistymui į dubenį dėti 1 šaukštelį paruoštos karamelės ir įpilti 100 ml vandens, gerai išmaišyti.
11.
Bananus supjaustyti griežinėliais.
12.
Kremui paruošti, į dubenį dėti maskarponės sūrį, berti cukrų, pilti grietinėlę ir išplakti elektriniu plakikliu iki vientisos masės.
13.
Dėliojame tortą. Biskvitą sulaistyti vandens ir karamelės mišiniu, dėti paruošto kremo, paskirstyti per visą plotį, padaryti nedidelius kraštelius iš kremo, sudėlioti bananus, tepti paruoštos karamelės ir taip sluoksniuoti tris kartus. Paskutinis sluoksnis turi būti biskvitas apteptas kremu.
14.
Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital