Be acto marinuoti agurkėliai žiemai - traškūs ir labai skanūs!
AUTORIUS:
Gitana
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 52)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 52)
@Shutterstock
Autorius apie receptą:
Skanūs agurkėliai, kuriems nereikia jokio acto. Su šiuo marinatu taip pat skaniai pagaminsite pomidorus, cukinijas ar kitas daržoves.
Skanūs agurkėliai, kuriems nereikia jokio acto. Su šiuo marinatu taip pat skaniai pagaminsite pomidorus, cukinijas ar kitas daržoves.
Gitana
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį
agurkų
(kiek telpa į stiklainį)
šiek tiek
prieskonių marinavimui mišinio
Marinatui:
1 litras
vandens
5 šaukštai
citrinų sulčių
3 šaukštai
cukraus
1 šaukštas
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Agurkus nuplikau verdančiu vandeniu ir sudedu į švarius, iškaitintus stiklainius.
2.
Iš marinatui skirtų ingredientų išverdu marinatą: vandenį, cukrą ir druską supilu į puodą ir maišydama kaitinu, kol cukrus ir druska ištirpsta, tada supilu citrinos sultis ir dar pakaitinu iki marinatas užverda.
3.
Į kiekvieną stiklainį su agurkais dedu prieskonių konservavimui (puslitriniam - po pusę šaukšto prieskonių, litriniam - po šaukštą), užpilu verdančiu marinatu iki viršaus ir užsuku sandariais, verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais.
4.
Stiklainius apverčiu dangteliais žemyn, labai šiltai apkloju ir palieku visiškai atvėsti. Laikau rūsyje.
Puikūs agurkėliai, darau jau du metus - kartais su citrinos sultimis, kartais su naminiu obuolių actu vietoje citrinos sulčių, tik obuolių acto reikėtų dėti truputį daugiau negu citrinos sulčių, nes jis mažiau rūgštus. Tiesiog paragaukite marinato ir žiūrėkite, ar patinka skonis :)
ATSAKYTI
Eduarda
2017-08-04 11:56
Dariau pernai, tik ne su citrinos sultimis, o su citrinos rūgštele iš pakelio, labai patiko. Šiemet gaminsiu vėl
ATSAKYTI