Banoffee pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Banoffee pyragas
Banoffee pyragas
Banoffee pyragas
Banoffee pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
250 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
150 gramų sviesto (šalto)
70 gramų rudojo cukraus
1 vienetas kiaušinių
30 gramų migdolų miltų
0.5 šaukštelio cinamono
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
320 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
3 vienetai bananų
100 mililitrų grietinėlės
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis citrinų sulčių
Kremui:
350 mililitrų grietinėlės
50 gramų cukraus pudros
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
Papuošimui:
50 gramų juodojo šokolado (tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmiausia pasiruoškite tartaletės pagrindą. Į dubenį suberkite miltus, druską, cinamoną, cukrų ir sumaišykite.
2.
Sudėkite gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą ir rankomis įtrinkite sviestą į sausų ingredientų mišinį, kol gausite birią konsistenciją. Tuomet įmuškite kiaušinį ir išminkykite iki vientisos minkštos tešlos.
3.
Paruoštą tešlą dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite iki 3 milimetrų storio. Atsargiai įdėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms.
4.
Kepimo formą (22–24 centimetrų skersmens) išklokite kepimo popieriumi arba aptepkite sviestu ir apibarstykite miltais.
5.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir atsargiai nuimkite kepimo popieriaus lakštus. Įklokite tešlą į paruoštą kepimo formą taip, kad užklotų kepimo indo dugną ir sieneles. Paspauskite delnais ir subadykite tešlą šakute. Įdėkite atgal į šaldytuvą 15 minučių.
6.
Ant tešlos užtieskite kepimo popierių ir priberkite pupelių arba ryžių.
7.
Tartaletės pagrindą kepkite įkaitintoje iki 170 laipsnių orkaitėje (su vėjelio funkcija) 15 minučių. Tuomet atsargiai išimkite kepimo popierių su pupelėmis ar ryžiais ir grąžinkite pagrindą kepti dar 10 minučių, kol tešla taps tamsiai auksinė.
8.
Išimkite iškeptą pagrindą ir palikite visiškai atvėsti.
9.
Kol pagrindas vėsta, pasiruoškite kitus ingredientus. Pirmiausia karamelizuotą sutirštintą pieną sudėkite į dubenį, supilkite grietinėlę ir įberkite žiupsnelį druskos. Mentele arba elektriniu plakikliu išmaišykite/išplakite viską iki vientisos masės.
10.
Bananus nulupkite, supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenėlį ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad jie neparuduotų.
11.
Grietinėlę kartu su cukraus pudra ir vanile išplakite iki standumo.
12.
Pagrindą ištepkite karameliniu kremu. Ant jo viršaus tolygiai, vienas šalia kito, išdėliokite bananus. Ant bananų sudėkite grietinėlę ir šaukštu suformuokite bangas. Taip pat grietinėlę galite sudėti į konditerinį maišelį su pritvirtintu žvaigždutės antgaliu ir išspausti gražius apskritimus.
13.
Paruoštą pyragą būtinai palaikykite šaldytuve bent 2 valandas. Prieš patiekiant pyrago viršų apibarstykite šokolado drožlėmis. Skanaus!
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital