Bandelės su uogomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Bandelės su uogomis
Autorius apie receptą: Vasariškos, minkštos ir gardžios mielinės bandelės su uogomis. Galima dalį ar visas šilauoges pakeisti į mėlynės. Vasariškos, minkštos ir gardžios mielinės bandelės su uogomis. Galima dalį ar visas šilauoges pakeisti į mėlynės. Rima, Sveikas receptas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
300 mililitrų kefyro
100 gramų sviesto
50 gramų cukraus
7 gramai sausų mielių
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
2 stiklinės šilauogių
60 gramų sviesto (minkštas, kambario temperatūros)
55 gramai cukraus
2 šaukštai vandens
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas krakmolo
2 šaukšteliai malto cinamono
Glajui:
220 gramų maskarponės sūrio
1 stiklinė cukraus pudros
šiek tiek citrinų sulčių
Papildomai:
šiek tiek aliejaus (indui patepti)
šiek tiek kvietinių miltų (stalui pabarstyti)
Papuošimui:
šiek tiek šilauogių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai miltus sumaišome su sausomis mielėmis, cukrumi ir druska.
2.
Ant garų vonelės ištirpiname sviestą, sumaišome su kefyru ir paliekame kelioms minutėms atvėsti.
3.
Kefyro ir sviesto masę po truputį pilame į miltus ir maišome. Galima iškart naudoti virtuvinį kombainą ir tešlą minkyti apie 5 minutes, suformuoti rutulį. Taip pat galima išminkyti rankomis.
4.
Tešlos rutulį dedame į aliejumi išteptą dubenį, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pakilti 1 valandai.
5.
Įdarui gaminame džemą. Į nedidelį puodą sudedame uogas, beriame cukrų, cinamoną, pilame citrinos sultis ir verdame ant nedidelės ugnies, kol uogos suminkštės ir cukrus ištirps.
6.
Krakmolą užpilame vandeniu ir sudedame į puodą su uogomis. Verdame, kol džemas tampa tirštas. Paliekame atvėsti. 2 šaukštus atidėdame glajui.
7.
Pakilusią tešlą iškočiojame į didelį stačiakampį (maždaug 40×50 dydžio) ant miltais pabarstyto paviršiaus. Ištepame sviestu ir paskirstome džemą, paliekame vietos nuo kraštų. Tešlą susukame į volelį ir supjaustome į lygias dalis. Išeina apie 12-14 bandelių.
8.
Kepimo indą ištepame aliejumi ir sudedame bandeles, paliekame tarpus tarp bandelių. Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pakilti 30 min.
9.
Glajui maskaporne sumaišome su cukraus pudra, citrinos sultimis bei uogų džemu. Išplakame elektriniu plakikliu iki kreminės konsistencijos.
10.
Orkaitę įjungiame ir įkaitiname iki 180 C laipsnių temperatūros, naudojame funkciją su vėjeliu. Kepame bandeles apie 25 minutes, kol gražiai paruduos.
11.
Iškepusias bandeles paliekame 10 min atvėsti. Ant šiek tiek atvėsusių bandelių užtepame glajų ir papuošiame šviežiomis uogomis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital