Autorius apie receptą:
Bananų ir meduolių tortas tai tikrai skanaus ir lengvas variantas. Pasidaryti jį gali visi ir laiko užima nedaug.
Bananų ir meduolių tortas tai tikrai skanaus ir lengvas variantas. Pasidaryti jį gali visi ir laiko užima nedaug.
Julija
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
500 gramų
šokoladinių meduolių
4 vienetai
bananų
400 gramų
grietinės, 30% riebumo
1 stiklinė
graikinių riešutų
pagal skonį
citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Paruoškite torto kremą: į dubenį su grietine įpilkite citrinos sulčių (užteks valgomo šaukšto), išmaišykite.
2.
Į torto formelę (galite paprasčiausiai ant didelės lėkštės) sutrupinkite trečdalį meduolių, ant jų užpilkite ketvirtadalį viso kremo.
3.
Bananus nulupkite ir supjaustykite riekelėmis.
4.
Ant pirmo kremo sluoksnio išdėliokite pusę bananų ir šiek tiek riešutų. Ant jų taip pat šiek tiek kremo, bet nedaug.
5.
Ir vėl ant viršaus sluoksnį trupintų meduolių (bet ne visus, truputį palikite), bananų ir užpilkyte likusį kremą.
6.
Viršų papuoškite trupintais meduoliais ir padėkite į šaldytuvą - tegul ten pusdienį pastingsta.
Patarimai:
•
Į kremą galima įdėti ir želatinos, tuomet bus standesnis.
Senas geras torčiukas. :) Tik želatinos dėti nerekomenduoju, pastovėjęs šaldytuve tortas įgaus ne itin malonų poskonį. Jei gaminu grietininį kremą, visada dedu bent pakelį grietinėlės standiklio. Nesvarbu, kad jis skirtas GRIETINĖLEI, o ne GRIETINEI - vis tiek puikiai tinka, ir jo visiškai nesijaučia.
ATSAKYTI