Kiekvieną baklažaną supjaustome išilgai į 8 maždaug 5 mm storio juosteles. Dvi minutes blanširuojame verdančiame vandenyje, išgriebiame, nusausiname. Kiekvieną pomidorą ir sūrį supjaustome į 8 gabalėlius. Baklažanų juosteles sukryžiuojame uždėdami vieną ant kitos, apibarstome druska, pipirais. Į vidurį dedame pomidoro gabalėlį, baziliko lapelį, sūrio gabalėlį, vėl baziliko lapelį, pomidoro gabalėlį. Kraštus gražiai užlankstome ir paliekame 20 minučių pastovėti šaltoje vietoje. Aliejų išplakame su actu, pomidorų pasta, druska, pipirais ir citrinų sultimis. Šiuo mišiniu aptepame baklažanus, suvyniojame į foliją ir kepame 10 minučių grilyje, vienąkart apversdami. Prieš tiekdami apibarstome kedrų riešutais ir susmulkintais bazilikų lapeliais.