Baklavos tartaletė

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Baklavos tartaletė
Baklavos tartaletė
Baklavos tartaletė
Baklavos tartaletė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
195 gramai kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų BAJORIŠKUS aukščiausios rūšies 405 C)
115 gramų sviesto
45 gramai cukraus pudros
2 vienetai kiaušinių trynių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio cinamono
Sirupui:
170 gramų medaus
100 gramų rudojo cukraus
70 mililitrų vandens
1 vienetas apelsinų (nutarkuotos žievelės)
1 šlakelis apelsinų sulčių (išspaustų iš 0.5 apelsino)
Įdarui:
90 gramų pistacijų
90 gramų graikinių riešutų
55 gramai rudojo cukraus
2 šaukšteliai cinamono (apytikriai)
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
2 vienetai kiaušinių
115 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų rudojo cukraus
90 gramų migdolų miltų (arba maltų migdolų)
1 vienetas citrinų (nutarkuotos žievelės)
1 šaukštas kvietinių miltų (naudojome „Bajoriškus“)
1 šaukštelis vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmiausia pasiruoškite tartaletės pagrindą. Į dubenį suberkite miltus, druską, cinamoną, cukraus pudrą ir sumaišykite. Sudėkite gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą, supilkite trynius ir rankomis išminkykite minkštą tešlą.
2.
Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą bent 30 minučių.Kepimo formą (22–24 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi arba aptepkite sviestu ir apibarstykite miltais. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir perkelkite ant švaraus, miltais apibarstyto paviršiaus.
3.
Iškočiokite tešlą ir įklokite į kepimo formą taip, kad užklotų kepimo indo dugną ir sieneles. Paspauskite delnais ir subadykite tešlą šakute. Ant tešlos užtieskite kepimo popierių ir priberkite pupelių arba ryžių. Tartaletės pagrindą kepkite 170 laipsnių orkaitėje (su vėjelio funkcija) 15 minučių. Tuomet atsargiai išimkite kepimo popierių su pupelėmis ar ryžiais ir grąžinkite pagrindą kepti dar 10 minučių.
4.
Kol pagrindas kepa, pasigaminkite sirupą. Į nedidelį puodą sudėkite visus ingredientus ir kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol užvirs. Tuomet kartas nuo karto pamaišant virkite apie penkias minutes, kol sirupas sutirštės.
5.
Pasiruoškite riešutinį įdarą. Supjaustykite ar maistiniu smulkintuvu sumalkite riešutus iki nedidelių gabaliukų. Juos, kartu su cukrumi, druska ir cinamonu, suberkite į dubenėlį. Viską išmaišykite. Supilkite maždaug trečdalį sirupo ir išmaišykite iki vienalytės lipnios masės. Ją sudėkite ant iškepto pagrindo ir išlyginkite paviršių.
6.
Pasiruoškite migdolinį sluoksnį. Elektriniu plaktuvu iki purumo išplakite sviestą ir rudąjį cukrų. Įmuškite kiaušinius, įdėkite vanilės, citrinos žievelės ir viską dar kartą gerai išplakite. Galiausiai suberkite migdolų ir „Bajoriškus“ miltus. Viską išmaišykite iki vienalytės masės. Pasiruoštą migdolinį sluoksnį atsargiai paskleiskite ant riešutinio sluoksnio. Paviršių nulyginkite.
7.
Tartaletę kepkite 170 laipsnių orkaitėje (su vėjelio funkcija) 35–42 minutes, kol taps gražios auksinės spalvos. Ant dar karštos tartaletės supilkite pusę likusio sirupo. Leiskite tartaletei pastovėti, kol visiškai atšals. Tartaletę apibarstykite pistacijomis ir patiekite su likusiu sirupu. Skanaus.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital