Autorius apie receptą:
Aš mėgstu sunkią, sėklomis praturtintą duoną. Tikiu, kad tokios yra daug sveikesnės ir maistingesnės. Šiandien išsikepiau dar kitokią, avižinių dribsnių duoną. Skani,
Aš mėgstu sunkią, sėklomis praturtintą duoną. Tikiu, kad tokios yra daug sveikesnės ir maistingesnės. Šiandien išsikepiau dar kitokią, avižinių dribsnių duoną. Skani, skalsi, tik truputėlį ji man linkusi trupėti. Reikia sulaukti, kol visiškai atvėsta. Receptą radau "Jurgittos receptai" tinklaraštyje .
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
400 gramų
avižinių dribsnių
400 gramų
graikiško jogurto
2 šaukštai
saulėgrąžų
2 šaukštai
linų sėmenų
1 šaukštas
kmynų
0.5 šaukštelio
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, kmynus, saulėgrąžas, linų sėmenis, druską. Užpilame jogurtu. Masę gerai išmaišome. Apie 20 min leidžiame pastovėti, kad dribsniai sudrėktų.
2.
Sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
3.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.