1. Orkaitę įkaitinti iki 190oC (375oF).
2. Plačią ir žemą kepimo skardą (tokią, kurią naudojate, kai kepate sausainius) ištepti sviestu.
3. Papločiui: dubenyje sumaišyti 1 stiklinę miltų, druską ir gabalėliais supjaustytą sviestą. Viską pertrinti pirštais arba šakute, kol neliks didelių sviesto gumulėlių ir viskas gerai susimaišys (mišinys taps panašus į drėgną smėlį). Į miltų ir sviesto mišinį supilti 2 valgomus šaukštus grietinėlės. Išmaišyti.
4. Tešlą sukrėsti į paruoštą skardą, pirštais paspaudžiant ją išlyginti į plokščią, maždaug 5 mm storio paplotį. Jeigu paplotis nepadengs viso skardos dugno, pirštais suformuokite iškilusį kraštelį, kuris neleis išbėgti skystam įdarui.
5. Atskirame dubenėlyje sumaišyti 0.5 stiklinės cukraus ir 0.5 stiklinės miltų. Mišinį berti ant paruošto papločio, išlginti, kad būtų vienodo storio cukraus/miltų sluoksnis.
6. Ant cukraus/miltų sluoksnio gražiai išdėlioti avietes.
7. Įdarui: sumaišyti cukrų ir miltus. Supilti išplaktus kiaušinius, grietinėlę ir vanilės ekstraktą. Viską gerai išplakti. Plakinį pilti ant išdėliotų aviečių.
8. Kepti 40-45 minutes, arba kol viršus lengvai paruduos. Plokštainį atvėsinti skardoje.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)