Autorius apie receptą:
Aviečių džemas be sėklų ir su medumi, cukrus. Išverda apie 3 - 5 litrai džemo, priklausomai nuo aviečių sultingumo.
Aviečių džemas be sėklų ir su medumi, cukrus. Išverda apie 3 - 5 litrai džemo, priklausomai nuo aviečių sultingumo.
Vaida
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
12 litrų
aviečių
2.5 kilogramo
cukraus
0.5 litro
medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš aviečių išspaustas išspausti sultis, jas supilti į puodą ir kaitinti.
2.
Kai aviečių sultys užvirs, berti 1 kilogramą cukraus, maišyti, kol ištirps. Tuomet po truputį, maišant, berti likusį cukrų, kol ištirps.
3.
Virti, kol sultys pradeda tamsėti ir tištėti.
4.
Supilti medų ir pakaitinti, kol medus ištirps.
5.
Kai uogienė atvės, pilti į švarius, iškaitintus stiklainius.