"Ausytės" - virtinukai su džiovintais baravykais

AUTORIUS:
Audronė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
"Ausytės" - virtinukai su džiovintais baravykais
Autorius apie receptą: Kiek save atsimenu šis patiekalas būtinai būna ant mūsų Kūčių stalo. Gamino močiutė, mamytė, išmokau aš, dabar jau gamina mano dukrytė. Vaikystėje vadindavome Kiek save atsimenu šis patiekalas būtinai būna ant mūsų Kūčių stalo. Gamino močiutė, mamytė, išmokau aš, dabar jau gamina mano dukrytė. Vaikystėje vadindavome virtinukais. Kai aš ištekėjau, paaiškėjo, kad mano anyta taip pat gamina tą patiekalą, bet jie vadina ausytėmis. Nuo tada ir mūsų šeimoje prigijo šis pavadinimas. Kadangi gaminame tik Kūčioms, tešla tik iš miltų ir vandens, bet jei sugalvotumėte gaminti ne pasninko metu, galima panaudoti ir kiaušinį. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų vandens
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
1 stiklinė džiovintų baravykų
1 vienetas svogūnų (smulkinto)
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
3 šaukštai aliejaus
Patiekiant:
1 vienetas svogūnų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Grybus įdarui paruošti iš anksto. Iš vakaro džiovintus baravykus užmerkti. Ryte išvirti, sumalti, apkepinti aliejuje ant keptuvės kartu su vienu susmulkintu svogūnu, įpilti truputį baravykų nuoviro, įberti maltų pipirų. Atvėsinti. Likusio baravykų nuoviro neišpilti, jo dar reikės.
2.
Iš miltų, vandens, druskos išminkyti tešlą, iškočioti ploną lakštą. Ant gabalėlio tešlos uždėti šaukštelį baravykų įdaro, formuoti virtinuką , kampučius sujungti.
3.
Išvirti pasūdytame vandenyje, atvėsinti.
4.
Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti aliejuje.
5.
Sudėti virtinius į patiekimo indą, užpilti baravykų nuoviru ir užberti svogūnu.
AUTORIUS: Audronė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital