Autorius apie receptą:
Nežinau, ar jūs pastebėjote ar ne, bet itin populiarus tapo „Mėnulio pienas“. Elegantiškai papuoštas, nuspalvintas pastelinėmis spalvomis, renkantis didžiausius
Nežinau, ar jūs pastebėjote ar ne, bet itin populiarus tapo „Mėnulio pienas“. Elegantiškai papuoštas, nuspalvintas pastelinėmis spalvomis, renkantis didžiausius „like“ paspaudimas ir esantis „ant mados bangos“. Nesusilaikiau ir aš... O ypatingai, kai nusipirkau žurnalą „Virtuve nuo...iki...“, o ten buvo viskas taip gražiai surašyta ir išdėstyta. Na ir kas tas mėnulio pienas. Manau, jo gėrė kiekvienas vaikystėje, kai sirgo. Pamenate tą šiltą pieną su medumi. Taip, tai tas pats. Tik dabar jis įgauna pastelines spalvas ir pateiktas elegantiškose taurėse. Prisiminus vaikystę, taip panorau ir aš šio „Mėnulio pieno“. Tad gaminu.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
1 stiklinė
pieno
1 šaukštelis
kokosų aliejaus
1 šaukštelis
medaus
1/4 šaukštelio
ciberžolės pasta
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Pieną, kokosų aliejų ir ciberžolės pastą pakaitiname ant nedidelės kaitros, bet neužviriname.
2.
Nukeliame nuo ugnies. Šiek tiek atvėsiname. Įmaišome medų. Skanaujame.
Patarimai:
•
Ciberžolės pastai pagaminti reikės: ¼ stiklinės ciberžolės miltelių, 0,5 a. š. šviežiai grūstų pipirų (Aš naudojau „Cubeb“ pipirus), 0,5 st vandens. Sumaišome prikaistuvyje ciberžolę, pipirus ir vandenį. Kaitiname ant silpnos ugnies, kol masė tarps vienalytė ir sutirštės. Nukeliame nuo kaitros. Pasisemiame, kiek reikai mėnulio pienui. Likusią ciberžolės pastą dedeame į sandarų indelį ir laikome šaldytuve.