Apšerkšnijęs pyragas

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Apšerkšnijęs pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Pagrindui:
300 g miltų
150 g sviesto
1 šaukšto grietinės
2 šaukštų sutirštinto saldaus pieno
1 šaukštelio sodos
1 šaukšto "Dansukker" vanilinio cukraus
2 šaukštų "Dansukker" uogienių cukraus
Citrinos žievelių (truputį)
Spanguoliniam sluoksniui:
1,5 stiklinės spanguolių
4 obuolių
2 šaukštų "Dansukker" uogienių cukraus
1 šaukšto "Dansukker" cukraus su cinamonu
0,5 citrinos sulčių
Baltajam kremui:
500 g maskarponės sūrio
250 g liesos grietinėlės
250 g jogurtinės grietinės
2 šaukštų "Dansukker" vanilinio cukraus
3 šaukštų "Dansukker" cukraus miltelių
0,5 citrinos sulčių
3 šaukštų želatinos
Papuošimui:
Mėtos lapelių
Kokoso drožlių
Spanguolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į dubenį suversti miltus.
Ant jų sutarkuoti šaltą sviestą.
Šakute išmaigyti miltus su sviestu.
Įtarkuoti citrinos žievelių, suberti vanilinį cukrų ir uogienių cukrų. Su uogienių cukrumi tešla gaunasi puresnė nei su paprastu. Mat jos tarpus užpildo uogienė, kuri, mano manymu, sureaguodama su uogienių cukrumi ir padaro tešlą puresnę.
Sodą sumaišyti su grietine ir išlaistyti ant tešlos.
Taip pat ištaškyti ant tešlos ir sutirštintą pieną.
Šakute maišyti ir maigyti tešlą taip, kad gautųsi daug mažų gumuliukų. Laisvų miltų neturėtų likti. Jei taip atsitiko, pridėti šiek tik grietinės ar sutirštinto pieno.
Masę maždaug valandai padėti į šaldytuvą.
Spanguoles sutrinti kartu su uogienių cukrumi, sumaišyti su smulkiai tarkuotais obuoliais, su cinamoniniu cukrumi.
Supilti trupinius į skardą, pateptą sviestu, ant jų suversti spanguolių - obuolių masę.
Kepti apie 35 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Kai pyragas kiek pravėsta, aplaistyti pusės citrinos sultimis.
Grietinėlę kiek paplakti su jogurtine grietine, sumaišyti su maskarponės sūriu, įmaišyti vanilinį cukrų, cukraus miltelius, pusės citrinos sultis.
Želatiną paruošti pagal instrukciją. Bet aš ruošiau ne vandenyje, o mėtų arbatoje. Kaip atvėsta, įmaišyti į kremą.
Sūrio kremą supilti ant pyrago ir palaikyti šaldytuve, kol sustings.
Papuošti. Man skaniausias šis pyragas, šaldytuve pastovėjęs per naktį. Tuomet trupininio pyrago pagrindas suminkštėja ir įvyksta stebuklas - pyragas tampa tortu!
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital