Antienos krūtinėlė su apelsinų padažu

AUTORIUS:
G. Ingrida
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Antienos krūtinėlė su apelsinų padažu
Antienos krūtinėlė su apelsinų padažu
Antienos krūtinėlė su apelsinų padažu
Antienos krūtinėlė su apelsinų padažu
Autorius apie receptą: Šiek tiek daugiau pastangų reikalaujantis patiekalas "Antienos krūtinėlė su apelsinų padažu" suteiks įmantrų skonį, o spalvų puokštė - sužadins apetitą. Šiek tiek daugiau pastangų reikalaujantis patiekalas "Antienos krūtinėlė su apelsinų padažu" suteiks įmantrų skonį, o spalvų puokštė - sužadins apetitą. G. Ingrida
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
1 vienetas apelsinas
200 gramų antienos krūtinėlės
100 gramų balto vyno
100 gramų apelsinų sulčių
1 vienetas šalotinių svogūnų (arba rausvojo svogūno)
1 šaukštas sviesto
pagal poreikį čiobrelių
pagal poreikį vištienos sultinio
pagal skonį medaus
pagal skonį apelsino žievelės
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Garnyrui:
2 vienetai burokėlių (žalių, nedidelių)
1 šaukštas sviesto (minkšto)
pagal skonį druskos
pagal skonį juodųjų pipirų
Bulvėms:
2 vienetai bulvių
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Burokėlių tyrės gaminimas. Burokėlius nulupti ir supjaustyti kubeliais. Išvirti. Išvirtus burokėlius sutrinti elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės. Į sutrintą masę įdėti maltų juodųjų pipirų, druskos pagal skonį, minkšto sviesto gabalėlį. Paruoštą burokėlių tyrę perkošti.
2.
Bulvių statinaičių gaminimas. Nuskusti bulves ir išpjauti norimos formos (aš išpjoviau statinaites). Į prikaistuvį įpilti alyvuogių aliejaus, kad apsemtų trečdalį ir apkepti ant nedidelės ugnies. Įdėti druskos, pipirų. Kai apkeps viena bulvyčių pusė, apversti ir kepti toliau. Įdėti gabalėlį sviesto, čiobrelių. Šaukštu vis palaistyti bulvytes su riebalais. Supilti paukštienos sultinį iki bulvyčių vidurio, trumpai pavirti. Pabaigoje bulvytes sudėti į įkaitintą iki 180° C orkaitę 15 min.
3.
Apelsinų segmentų gaminimas. Nulupti apelsiną (žieveles palikti padažui). Nulupti nuo apelsino baltą luobelę, išskirstyti skiltelėmis ir supjaustyti į kelias dalis. Apelsinų segmentus karamelizuoti su karamelizatoriumi (nebūtina).
4.
Apelsinų padažo gaminimas. Į prikaistuvį įpilti balto vyno ir sudėti smulkiai supjaustytą svogūną. Pavirti kelias minutes. Vėliau supilti apelsinų sultis ir paukštienos sultinį. Trumpai pavirti. Po to įdėti medaus pagal skonį, nublanširuotas apelsinų žieveles, čiobrelių, sviesto. Dar trumpai pavirti. Perkošti apelsinų padažą.
5.
Anties file gaminimas. Nuplautą ir nusausintą anties file įpjauti kryžmai, iš abiejų pusių pabarstyti druska ir juodaisiais pipirais. Pamarinuotą anties file oda į apačią dėti į šaltą keptuvę ir kepti ant vidutinės ugnies. Kai apkeps apatinė antienos file pusė, apversti ir trumpai pakepti. Tada vėl apversti antienos file oda į apačią.
6.
Kepti įkaitintoje iki 160 ° C iki kol vidinė antienos temperatūra bus 50 °C, tuomet supilti apelsinų sultis, įdėti sviesto, čiobrelių ir kepti 5 min.
7.
Patiekalo patiekimas. Dėti burokėlių tyrės, keptas bulvyčių statinaites, karamelizuotus apelsinų segmentus. Dešinėje pusėje dėti antienos file (aš atpjoviau nedidelį gabalėlį formai suteikt), pilti apelsinų padažą.
AUTORIUS: G. Ingrida
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital