Agurkų salotos su svogūnais žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Agurkų salotos su svogūnais žiemai
Autorius apie receptą: Stiklainiaitinka absoliučiai bet kokios talpos, tačiau mano mėgstamiausi yra puslitriniai, atidarius tokį stiklainį salotas suvalgome net ir dviese per 4-5 dienas, tad išvengiu Stiklainiaitinka absoliučiai bet kokios talpos, tačiau mano mėgstamiausi yra puslitriniai, atidarius tokį stiklainį salotas suvalgome net ir dviese per 4-5 dienas, tad išvengiu išmetimo. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 kilogramai agurkų (jau paruoštų)
1 vienetas svogūnų
150 mililitrų obuolių acto (naudojau 6%)
125 gramai cukraus
120 mililitrų tyro aliejaus
90 gramų rupios druskos
10 gramų sausos adžikos
1 pundelis kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į didelį dubenį sudėti agurkus, pilti šaltą vandenį, kad apsemtų ir palikti kelioms valandoms.
2.
Po mirkymo, vidutinio dydžio ir nesmarkiai peraugusius agurkus supjaustyti pusžiedžiais, storesnius agurkus nulupti, išskobti sėklas ir taip pat supjaustyti pusžiedžiais, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais.
3.
Paruoštas daržoves sudėti į gilų puodą, berti cukrų, druską, pilti aliejų ir actą, berti smulkiai kapotus kalendros lapelius, atsargiai šaukštu pamaišyti, kad viskas apsijungtų, uždengti dangčiu ir palikti 2-3 valandoms, karts nuo karto atidengti dangtį ir vėl atsargiai pamaišyti.
4.
Stiklainius švariai išplauti karštu vandeniu, sudėti ant grotelių orkaitėje, įjungti vėjelio funkciją, nustatyti 80 laipsnių temperatūrą ir kaitinti apie 20 minučių (dangtelius visada naudoju tik naujus, juos nuplikau verdančiu vandeniu ar prabraukiu spirite suvilgyta šluoste).
5.
Praėjus numatytam laikui, puodą užkaisti ant didžiausios kaitros ir vis pamaišant, kaitinti, kol agurkai pradės keisti spalvą (tai kritinis momentas, kai reikia išjungti ugnį, nes jei kaitinčiau ilgiau, agurkai ištyžtų, taptų minkštais. Spalva keičiasi nebūtinai tuomet, kai puodo turinys pradeda kunkuliuoti, tad svarbu stebėti.
6.
Kuo skubiau sudėti salotas į stiklainius, užsukti dangtelius ir stiklainius, apverstus dangteliais į apačią ant pledo, uždengti storesnio audinio rankšluosčiais.
7.
Konservus laikyti vėsioje vietoje, tačiau salotos puikiai laikosi ir kambario temperatūroje.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital