Aguonų vyniotinis

AUTORIUS:
Olga, Nuo užkandžio iki deserto
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Aguonų vyniotinis
Aguonų vyniotinis
Aguonų vyniotinis
Aguonų vyniotinis
Autorius apie receptą: Neįsivaizduoju Kalėdų be aguonų vyniotinio, tai ne tik gardus kepinys, bet ir jau mūsų kalėdinio stalo tradicija. Neįsivaizduoju Kalėdų be aguonų vyniotinio, tai ne tik gardus kepinys, bet ir jau mūsų kalėdinio stalo tradicija. Olga, Nuo užkandžio iki deserto
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno
5 vienetai kiaušinių trynių
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
80 gramų cukraus
30 gramų šlapių mielių
1 šaukštas vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
400 gramų maltų aguonų
600 mililitrų pieno
1 stiklinė razinų
0.5 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės graikinių riešutų (kapotų)
0.5 stiklinės migdolų (kapotų)
5 vienetai kiaušinių baltymų
3 šaukštai medaus
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas malto cinamono
1 šaukštas migdolų ekstrakto
Papildomai:
šiek tiek kvietinių miltų (stalui pabarstyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai pieną pašildykite iki šiltumo (kad užlašinus ant delno jaustųsi šilumą, bet nedegintų).
2.
Mieles sumaišyti su šaukštu cukraus ir trimis šaukštais šilto pieno, maišyti kol masė suskystės. Į mieles suberti 3 šaukštus miltų ir palikti 10-15 min, kol mielės suaktyvės.
3.
Trynius lengvai suplakti su druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
4.
Į miltus įpilti likusį šiltą pieną, kiaušinių trynių masę, suaktyvintas mieles, tada apie 15 min minkyti tešlą. Tada sudedame kambario temperatūros sviestą ir toliau minkome tešlą apie porą minučių (naudojau kombainą, nedidelius apsukimus). Tešlą paliekame maždaug 1 val. laiko, kad pakiltų.
5.
Įdarui nedideliame puode užviriname pieną, sudedame medų, migdolų ekstraktą, cinamoną, sviestą, aguonas ir kaitiname dar apie 10 min ant vidutinės kaitros, pastoviai maišant, kol masė sutirštės. Nuėmus nuo ugnies suberiame razinas, riešutus ir leidžiame pravėsti.
6.
Kiaušinių baltymus suplakame su cukrumi iki baltos, standžios masės ir lengvai įmaišome į pravėsusį aguonų įdarą.
7.
Pakilusią tešlą padaliname į 3 dalis ir ant šiek tiek miltuoto paviršiaus iškočiojame plonai maždaug į 25x35cm dydžio lakštus.
8.
Dedame įdarą (paliekant po 1cm iš kraštų tuščios vietos). Susukame ritinius ir sulipiname kraštus. Vyniotinius apsukame dukart kepimo popieriumi.
9.
Kepame visus kartu iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min.
10.
Kai vyniotiniai atvės, dekoruojame juos cukriniu glajumi, razinomis ir kapotais riešutais
AUTORIUS: Olga, Nuo užkandžio iki deserto
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital