Aguonų pyragas su vyšniomis

AUTORIUS:
Aldona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Aguonų pyragas su vyšniomis
Aguonų pyragas su vyšniomis
Aguonų pyragas su vyšniomis
Aguonų pyragas su vyšniomis
Autorius apie receptą: Vasariškai spalvingas ir labai skanus. Vasariškai spalvingas ir labai skanus. Aldona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
200 gramų maltų aguonų
100 gramų kvietinių miltų (naudojau "Ekstra")
150 gramų jogurto
100 gramų sviesto (minkšto)
90 gramų cukraus
1 vienetas citrinų
0.5 šaukštelio sodos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 gramų vyšnių tyrė (žr. patarimus)
380 gramų jogurto
150 gramų cukraus
150 gramų grietinėlė, 36% riebumo (žr. patarimus)
28 gramai želatinos
1 vienetas citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į dubenį dėti sviestą, berti cukrų ir išplakti iki purumo. Tuomet įmušti po vieną kiaušinį nuolat maišant, supilti jogurtą, dar paplakti. Įsijoti miltus, sodą, kepimo miltelius, suberti druską, aguonas ir įtarkuoti citrinos žievelę. Viską gerai išmaišyti.
2.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštą tešlą. Kepti įkaitintoje iki 160 C laipsnių temperatūros orkaitėje su vėjelio funkcija 25 minutes.
3.
Kremui į puodą sudėti vyšnių piure, suberti cukrų ir kelias minutes pakaitinti.
4.
Į dubenį įpilti vandens, suberti želatiną, išmaišyti ir palikti brinkti 15 minučių. Tuomet ištirpinti ir supilti į puodą su vyšniomis, citriną perpjauti pusiau ir išspausti sultis. Atidėti atvėsti. Kai atvės, supilti jogurtą ir išplakti elektriniu plaktuvu.
5.
Į dubenį supilti grietinėlę ir išplakti. Atsargiai dėti į puodą su kremu ir permaišyti.
6.
Biskvitą perpjauti pusiau. Į kepimo formą, nusegamais kraštais, dėti vieną biskvitą, sudėti paruoštą kremą. Dėti į šaldytuvą kelioms minutėms, tuomet uždėti antrą lakštą ir vėl dėti į šaldytuvą visai nakčiai.
Patarimai:
Vyšnių tyrei į puodą sudėti šaldytas vyšnias, pagal skonį įberti cukraus ir pakaitinti kelias minutes. Tuomet sutrinti elektriniu plaktuvu.
Grietinėlę galima keisti sumaišius 250 g jogurto ir 300 g grietinėlės.
Biskvitą galima ir dieną prieš sutepant anksčiau išsikepti, suvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti šaldytuve.
AUTORIUS: Aldona
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital