Autorius apie receptą:
Kai šeimyna didelė, o kiekvieną savaitgalį valgome blynus saldžiai, būtina vasaros sezonu pasirūpinti džemo - uogienių atsargomis.
Kai šeimyna didelė, o kiekvieną savaitgalį valgome blynus saldžiai, būtina vasaros sezonu pasirūpinti džemo - uogienių atsargomis.
Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas
agrastų
700 gramų
cukraus
3 šaukštai
vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Agrastus nuvalyti, nuplauti ir sudėti į puodą, suberti cukrų, įpilti vandens ir mediniu šaukštu sutrinti agrastus iki kol atsiras sultys.
2.
Paruoštą masę užkaisti ir ant nedidelės ugnies virti apie 1 valandą vis pamaišant, kad nepridegtų.
3.
Stiklainius gerai išplauti ir sterilizuoti - skardą iškloti rankšluosčiu ir pastatyti stiklainius kakleliu į apačią. Kaitinti įkaitintoje iki 100 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
4.
Supilstyti džemą į stiklainius ir užsukti steriliais dangteliais. Stiklainius apversti kakleliu į apačią ir palikti kambario temperatūroje iki kol atvės. Tuomet laikyti šaltai.