Adžaruli chačapuri su sūriu ir kiaušiniu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Adžaruli chačapuri su sūriu ir kiaušiniu
Autorius apie receptą: Gaminti su mielėmis man didelis iššūkis, o ir pavyksta ne visada. Bet šį kartą mečiau sau iššūkį ir padariau. Gaminau gruziniškus Chačiapurius, kurie panašūs į picų Gaminti su mielėmis man didelis iššūkis, o ir pavyksta ne visada. Bet šį kartą mečiau sau iššūkį ir padariau. Gaminau gruziniškus Chačiapurius, kurie panašūs į picų paplotėlius su varške, o ant viršaus geltonuoja kiaušinis. (...daugiau) Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
1 stiklinė vandens (šilto)
3/5 stiklinės kvietinių miltų
0.5 stiklinės pieno
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštelis sausų mielių
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
300 gramų mocarela sūrio (apytikriai, tarkuoto)
100 gramų fermentinio sūrio (apytikriai, tarkuoto)
100 gramų fetos sūrio
8 vienetai putpelės kiaušinių
1 pundelis žalumynų (krapų, čiobrelio, rozmarino arba kitokių, tinka švieži ir džiovinti)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį suberti miltus, mieles, druską ir cukrų.
2.
Pieną šiek tiek pašildyti, kad būtų šiltas, bet ne karštas.
3.
Suberti miltų mišinį į elektrinio kombaino indą, supilti šiltą pieną, šiltą vandenį ir gerai išmaišyti kablio formos antgaliu iki kol tešla taps elastinga ir vientisa. Jei neturite virtuvinio kombaino, galima maišyti rankomis. Kai tešla taps vientisa, įmaišyti aliejų.
4.
Iš paruoštos tešlos suformuoti apvalų rutulį, uždengti virtuviniu rankšluosčiu, padėti į šiltą vietą ir palikti pusvalandžiui iki kol tešla padvigubės.
5.
Kai tešla pakils, ją išmaišyti rankomis, vėl uždengti rankšluosčiu ir palikti kilti dar pusvalandžiui.
6.
Fermentinį ir mocarelos sūrį sutarkuoti burokine tarka, fetos sūrį sutrupinti, žoleles susmulkinti, suberti į dubenį. Išmaišyti.
7.
Iš paruoštos tešlos padaryti 8 vienodo dydžio tešlos gabaliukus ir juos lengvai pakočioti suteikiant pailgą, laivelio formą. Tai galima daryti rankomis ir ištampyti į laivelio formą.
8.
Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi, perkelti paruoštus tešlos laivelius ant skardos. Į kiekvieno centrą dėti paruoštos sūrio masės, paskleisti per visą ilgį paliekant po 1 cm kraštelių. Kraštelius užlenkti į vidų, taip padarant aukštesnius kraštelius. Galus sujungti ir gerai užspausti, kad įdaras nepasileistų kepdamas.
9.
Į dubenėlį įmušti kiaušinį, išplakti ir plakiniu aptepti visus paruoštus chačapurius.
10.
Kepti įkaitintoje iki 200 C temperatūros orkaitėje apie 15 minučių.
11.
Tuomet per vidurį šaukštu suformuoti griovelius ir įmušti putpelių kiaušinius. Dėti atgal į orkaitę ir pakepti dar 5 minutes. Kiaušinis turi būti iki galo neiškepęs.
12.
Traukti iš orkaitės ir skanauti kol karštas, nors skanus ir jau pravėsęs.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital