Vyniotinis iš ausų ir liežuvių

AUTORIUS:
Kristina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Vyniotinis iš ausų ir liežuvių
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 kiaulės liežuvių
6 kiaulės ausų
7 juodųjų pipirų
4 lauro lapų
2 žiupsnelių druskos
1 pakelio želatinos
 
PARUOŠIMO BŪDAS:

Ausis ir liežuvius išvirti su druska, pipirais bei lauro lapais. Išvirus liežuvius nuvalyti (aš nuvalau ir ausis iki kremzlės, bet nebūtina). Atpjauti ausų storąsias dalis.

Užpilui reikia stipraus želatinos tirpalo, maždaug 150 - 200 ml. Užpilą daryti pagal instrukciją, bet aš imu

1,5 ar net 2 normas (naudoti sausą želatiną). Paruošti želatiną su sultiniu, kuris liko po liežuvių ir ausų virimo.

Formą, kurioje bus daromas vyniotinis, iškloti maistine plėvelė. Tada įdėti kiaulės ausis. Ausis reikia dėti taip, kad dalys jų kabėtų.

Dėdami liežuviai. Tarpai tarp liežuvių užpildyti ausų mėsos gabaliukais.

Pilti želatinos tirpalą taip, kad skystis tik pasirodytų ant paviršiaus. Išpylus, leisti pastovėti 10 - 15 minučių, kol tirpalas tolygiai pasiskirstys, o jei reikės - dar šiek tiek pridėti.

Uždaryti kabančiomis ausimis. Sandariai užspausti plėvelės kraštus ir rankomis išspausti orą. Ant viršaus padėkite 1,5 - 2 kg svorio daiktą, kad slėgtųsi. Laikyti šaldytuve per nakt.  

AUTORIUS: Kristina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital