Vokiški bulvinukai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Vokiški bulvinukai
Autorius apie receptą: "Schupfnudel" - jie gaminami iš bulvių, panašiai kaip Gnocchi. Mėgstami Pietų Vokietijoje ir Austrijoje. Nieko sudėtingo, bet labai skanu! "Schupfnudel" - jie gaminami iš bulvių, panašiai kaip Gnocchi. Mėgstami Pietų Vokietijoje ir Austrijoje. Nieko sudėtingo, bet labai skanu! Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas bulvių (krakmolingų, virtų su lupena)
125 gramai kvietinių miltų (+ stalo pabarstymui, apytikriai)
1 vienetas kiaušinių (M dydžio)
20 gramų krakmolo
pagal skonį druskos
pagal skonį malto muskato
pagal poreikį sviesto (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išvirtas, atvėsusias bulves nulupti, sutarkuoti smulkia tarka ar sumalti mėsmale.
2.
Į dubenį su bulvėmis įmušti kiaušinį, suberti miltus, krakmolą, druska, muskato riešutą ir gerai išmaišyti. Palikti 20 min. pastovėti.
3.
Ant miltais pabarstyto stalo rankomis iškočioti 1.5 cm volelį ir supjaustyti maždaug 4-5 cm cm ilgio gabalėliais. Jei tešla labai lips prie rankų (priklauso nuo bulvių), įberkite daugiau miltų. Kiekvieno gabalėlio abu galus pasmailinti rankomis.
4.
Dėti virti į verdantį, pasūdytą vandenį. Sumažinti kaitrą, kad vanduo vos vos virsnotų. Kai bulvinukai iškils, virti dar apie 5 minutes.
5.
Išgriebti kiaurasamčiu, sudėti ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės ar lenteles, kad susigertų nereikalingas vanduo. Jų viršų irgi nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
6.
Prieš patiekiant bulvinukus iš abiejų pusių apkepti keptuvėje su sviestu.
Patarimai:
Patiekiau su padažu - į keptuvę dėjau grietinę, pomidorų padažą, bėriau druską, pipirus, smulkintus zalumynus, įpyliau sultinio sumaišyto su 1 šaukšteliu krakmolo, išmaišiau ir kelias minutes patroškinau.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Alma
2021-10-13 08:55
o iškepus patroškinti sviesto,grietinės ir grybų padaže ATSAKYTI
Ramune
2019-11-11 20:24
Vokietijoje jie valgomi su raugintais kopustais ATSAKYTI
Vilma
2019-11-03 10:13
Virti, kepti....a ne paprasciau tik iskepti :) visada tik kepu. ATSAKYTI
Virginija
2020-10-10 16:56
Aš irgi tik kepu, labai skanūs ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital