Karališkas varškės ir šokolado pyragas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Karališkas varškės ir šokolado pyragas Karališkas varškės ir šokolado pyragas
Karališkas varškės ir šokolado pyragas Karališkas varškės ir šokolado pyragas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Įdarui:
750 gramų varškės (kreminės)
200 gramų šokolado
3 vienetai kiaušinių
2 vienetai kiaušinių baltymų
1 stiklinė grietinėlės
1 stiklinė cukraus pudros
1 šaukštelis vanilės esencijos
Tešlai:
170 gramų juodojo šokolado (sulaužyto gabaliukais)
1 stiklinė rudojo cukraus
85 gramai sviesto
3 vienetai kiaušinių
0.33 stiklinės žemės riešutų (sukapotų ir paskrudintų)
1.5 šaukšto miltų
1 šaukštelis vanilės esencijos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
Papuošimui:
30 gramų šokolado
Ganašui:
200 gramų juodojo šokolado (sulaužyto gabaliukais)
185 gramai grietinėlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šokolado tešlos sluoksnis: įkaitinkite orkaitę iki 160 C. Išklokite 23 cm skersmens apvalios formos dugną kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu.
2.
Įdėkite šokoladą, cukrų ir sviestą į puodą ir ištirpinkite ant mažos ugnies. Įmaišykite vanilės ekstraktą, o tada kiaušinius iki vientisos masės. Įberkite miltus, riešutus, kepimo miltelius ir druską ir išmaišykite. Įpilkite tešlą į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 20 - 25 minutes. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite, kol gaminsite varškės sluoksnį.
3.
Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 130 C (be ventiliatoriaus) ir paruoškite kepimo forma su šokoladiniu sluoksniu kepimui vandens vonelėje - 2 kartus apvyniokite aliuminio folija. Užvirkite arbatinuke vandenį. Paruoškite didesnį gilų stačiakampį kepimo indą.
4.
Visi įdaro ingredientai turėtų būti kambario temperatūros. Visus juos, išskyrus šokoladą, sudėti į virtuvės kombaino indą ir malti dideliu greičiu kelias sekundes (aš maliau 6 - 10 sekundžių), kol visi ingredientai susijungs (tešla turi būti be grūdelių), tačiau NE ILGIAU, nes tešla neturi pagauti daug oro. Kitaip ji išaugs orkaitėje, vėliau sukris, taip pat gali skilinėti. Įmaišykite šokolado gabalėlius. Perpilkite tešlą į kepimo indą ant šokoladinio sluoksnio ir išlyginkite viršų. Įdėkite indą į stačiakampį kepimo indą ir įpilkite labai karšto vandens ( į stačiakampį indą) tiek, kad apsemtų indą su pyragu iki pusės.
5.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 1,5 val. (taip, taip tiek ilgai). Pyragas yra iškepęs, jei jis yra kaip ir sukietėjęs, bet pajudinus jo vidus juda kaip želė. Sunku paaiškinti, bet pamačius suprasite apie ką kalbu. :) Ištraukite kepimo formą iš vandens ir padėkite ant grotelių. Tiesiog padėkite ir eikite sau :) nes jus kankins noras nuimti foliją. Nereikia. Palikite jį taip 30 minučių. Nejudinkite. Nuimkite foliją. Atvėsinkite (kepimo formoje) ir įdėkite į šaldytuvą keletai valandų, o geriau nakčiai. Atsargiai išimkite iš kepimo formos. Prieš atsegant formos šonus su ilga mentele prabraukite per šonus (tarp pyrago ir formos), nes jei šonai bus prilipę prie kepimo formos, tai atsegant gali skilti pyrago šonas ar viršus.
6.
Ganašas: susmulkintą šokoladą įdėkite į dubenėlį. Grietinėlę užvirkite ir užpilkite ant šokolado. Palikite pastovėti 2 minutes ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Palikite pastovėti, kol ganašas sutirštės, bet dabar bus pakankamai minkštas tepimui. Papuoškite juo pyrago viršų ir šonus. Paimkite šokolado gabaliuką ir su skustuku priskuskite šokolado drožlių. Tą patį galima padaryti su tarka. Pabarstykite pyrago viršų šokolado gabaliukais. Skanaus!
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Ugnė
2017-01-16 13:17
Jeigu mėgstate šokolada, tada tai tikrai dieviško skonio pyragas. Darbo jį pagaminant yra, bet skanumas viską atperka. Man jis gavosi kaip tortas ir skaniausias buvo pastovėjęs per naktį šaldytuve.

Beje, aš gaminau be tos vandens vonelės. Tiesiog paprastai kepiau 150 laipsnių temperatūroje apie valandą (kaip paprastą pyragą - be folijų ir vandenų), o tada išjungiau orkaitę, pravėriau jos dureles ir leidau pyragui lėtai orkaitėje atvėsti. Gal kepant vandens vonelėje jis būtų dar kremiškesnis, bet man ir taip labai skanus gavosi, o darbo mažiau. Ir riešutų varškės įdarui nedėjau, nes jų nemėgstu, netruko :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis