Tradicinė Ši raugintų kopūstų sriuba - kaip vaikystėje!

AUTORIUS:
Galina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Raugintų kopūstų sriuba
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skani, tradicinė raugintų kopūstų sriuba, kurią virdavo ir mama, ir močiutė. Virti galima iš mėgstamos mėsos: jautienos, kiaulienos, aš dažniausiai bandau receptą Labai skani, tradicinė raugintų kopūstų sriuba, kurią virdavo ir mama, ir močiutė. Virti galima iš mėgstamos mėsos: jautienos, kiaulienos, aš dažniausiai bandau receptą pagreitinti, todėl renkuosi vištieną. Sriuba soti, sušildanti, o rauginti kopūstai žiemos sezonu organizmuo suteikia svarbių vitaminų! (...daugiau) Galina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
3 vienetai vištienos ketvirčių
600 gramų raugintų kopūstų
2 vienetai svogūnų
2 vienetai morkų
2 vienetai bulvių
0.5 vieneto petražolių šaknų (nebūtina)
šiek tiek aliejaus
3 vienetai lauro lapų
4 vienetai juodųjų pipirų (žirnelių)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištieną nuplaukite, sudėkite į puodą kartu su lauro lapais ir pipirų žirneliais. Užpilkite beveik pilną puodą (verdu 3.5 litrų puode) šaltu vandeniu ir virkite apie 40 minučių. Jei verdant susidarys putų, jas nugriebkite. Išvirtą sultinį perkoškite, vištieną nukaulinkite ir mėsą supjaustykite.
2.
Kol verda sultinys, aliejuje apkepkite smulkintą svogūną. Kai jis apkeps, dėkite tarkuotas morkas ir kepinkite, kol suminkštės.
3.
Sultinį supilkite į švarų puodą, dėkite nuskustas ir supjaustytas bulves, vištieną, smulkintą petražolės šaknį ir virkite apie 10 minučių, iki bulvės suminkštės. Tuomet dėkite raugintus kopūstus ir pavirkite apie 15 minučių. Tada sudėkite kepintas daržoves ir pavirkite dar 5-10 minučių. Paragaukite ir, jei reikia, gardinkite druska ir pipirais.
4.
Tiekite su grietine ar žalumynais.
AUTORIUS: Galina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Marija
2023-11-03 12:54
Pirmą kartą išgirdau, kad rauginti kopūstai verdami kartu su bulvėmis. Čia tikrai ne močiutės receptas, nebent Baltarusijoje. ATSAKYTI
Jole
2022-11-27 12:54
Skaniausia su virtom bulvem su lupena ATSAKYTI
Rolandas
2020-01-12 11:56
Bulves reikia virti atskirai, tada jos bus minkstos ATSAKYTI
regina
2017-10-22 19:26
Kaip tai imanoma raugintus kopustus per toki trumpa laika isvirti? ATSAKYTI
Vilija
2017-10-22 22:14
Na per 25-30 minuciu man bent jau isverda puikiai rauginti kopusteliai. Bet cia, aisku, gali priklausyti nuo paciu kopustu ir nuo to, kaip traskius juos megstam. As pavyzdiui, nemegstu labai suvirusiu, tai net ir trumpiau daznai verdu. O jeigu norisi labiau suvirti, drasiai galima ta ir daryti :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital