Sausainiai su šokolado gabaliukais

AUTORIUS:
Raminta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Sausainiai su šokolado gabaliukais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
115 gramų miltų
100 gramų sviesto
100 gramų cukraus ((rudasis))
25 gramai cukraus
šiek tiek kepimo miltelių
šiek tiek cinamono (SAUDA)
1 vienetas kiaušinių
200 gramų šokolado (( pieniškas arba juodasis))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Susmulkiname šokoladą, jį susmulkiname ne per smulkiai.
2.
Į indą sudedame minkštą sviestą ir cukrų (rudąjį ir baltajį). Maišome be mikserio, nes neturėsime norimos konsistesijos, tiesiog su mentele, įmušame 1 kiaušinį ir viską vėl maišome, maišome ne per daug, tiesiog, kad masė būtų tolygi, sumaišome miltus su cinamonu ir kepimo milteliais ir supilame į tešlą ir gerai išmaišome, sudedame šokoladą, kad šokoladas tolygiai pasiskirstytų
3.
Tešlą uždengiame plastikine plėvele ir įdedame į šaldytuvą pusvalandžiui.
4.
Įkaitiname orkaitę ir skardą išklojame kepimo popieriumi.
5.
Išsiėmę tešlą iš šaldytuvo formuojame rutuliukus, sudedame toliau vienas nuo kito, nes tie rutuliukai kepant lydysis.
6.
Pašauname į orkaitę 10 min., šie sausainiukai gausis viršus traškus, o vidus minkštas.

Skanaus :)
AUTORIUS: Raminta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Šefė
2018-03-21 17:31
Man atrodo, kepiau 180 laipsnių temperatūroj. Gavosi labai skanūs, bet bent jau man gal kiek per daug šokolado. Mes dėjom juodąjį, dėl to buvo truputį kartu. Kitą kartą dėčiau pienišką. Ir dar padidinom miltų kiekį, nes tikrai buvo per mažai. ATSAKYTI
Urtė
2020-05-16 17:18
Kiek tada išviso reikia dėti miltų? ATSAKYTI
12-os metų mergaitė
2016-05-12 23:03
Labai skaniai gavosi, aš dėjau pieniška ir juoda šokolada, kepiau ant mažos temperatūros 25min, puikiai iškepė. Patiekiau keksiuku formelėse su plakta grėtinėle, saldainukais ir šokolado pabarstukais... Yumy...
ATSAKYTI
Susirupinusi
2015-05-27 17:46
Kai kepat tokius sausainius miltu vis vien pritrūksta, nes tešla buna labai lipni , kad neįmanoma nuo pirštu nusiimti. Tai siųlau idėti miltų ir daugiau, negu yra pasakyta recepte, ir šita porcija yra gana maža , tai darant didesnei šeimai reikia kiekį trigubint. Bet šiaip labai skanūs sausainiukai;) ATSAKYTI
anonimas
2015-01-30 18:01
iki kiek ikaitinti temperatura ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital