Puri moliūginė duonelė

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Moliūgo duona pyragas
Moliūgo duona pyragas
Moliūgo duona pyragas
Moliūgo duona pyragas
Autorius apie receptą: Ši duonelė tiesiog nuostabi - purutė, minkšta, kvapni. Tikrai labai skani, galima ją net pyragu pavadinti, tik cukraus joje kiek mažiau negu įprastuose pyraguose. Labai skanu su Ši duonelė tiesiog nuostabi - purutė, minkšta, kvapni. Tikrai labai skani, galima ją net pyragu pavadinti, tik cukraus joje kiek mažiau negu įprastuose pyraguose. Labai skanu su pienu ar pusryčiams su varškės kremu. (...daugiau) Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
900 gramų miltų (apytikriai)
500 gramų moliūgų (nuvalyto)
200 mililitrų pieno
125 mililitrai cukraus (+1 šaukštelio mielėms)
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų vandens
100 gramų sviesto
60 gramų šlapių mielių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus (nebūtina)
1 žiupsnelis druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
3 šaukštai pieno
Įdarui:
pagal poreikį cinamono
pagal poreikį apelsino žievelės
pagal poreikį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Moliūgą supjaustyti gabalėliais, sudėti į nedidelį puodą ir užpilti 100 mililitrų vandens ir užkaisti. Virti, kol suminkštės ir pabaigoje supilti pieną. Galima supilti ir ankščiau, tačiau stebėkite, kad neišgaruotų vanduo. Tada išjungti ir sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
2.
Į moliūgo - pieno masę įpjaustyti sviestą ir maišyti, kol ištirps. Tada suberti cukrų, druską, vanilinį cukrų ir išmaišyti. Kai viskas šiek tiek pravėsta, sudėti išplaktus kiaušinius ir mieles, ištrintas su šaukšteliu cukraus, ir viską gerai išmaišyti.
3.
Po truputį įmaišyti miltus, iš pradžių šaukštu, po to užminkyti tešlą rankomis. Tešla bus labai minkšta, neišsigąskite. Kai miltų liks tik sauja, suberti juos ant stalo, truputį išsklaidyti ir ant jų išversti tešlą. Vis pamiltuojant ir lenkiant iš krašto į vidurį, suformuoti apvalų gabalėlį.
4.
Dėti tešlą į aliejumi išteptą dubenį, uždengti rankšluosčius ir palikti šiltai, kad pakiltų. Kai pakyla, lengvai paminkyti ir vėl palikti, kad pakiltų.
5.
Pakilusią tešlą padalinti į tris dalis. Galima kepti paprastą duonelę, bet galima ir su įdaru. Visus gabalėlius iškočioti į stačiakampius.
6.
Vieną gabalėlį susukti paprastai voleliu, ir dėti į kekso formą, išklotą kepimo popieriumi, ar išteptą sviestu ir pabarstytą miltais. Antrą pabarstyti cukrumi ir cinamonu, susukti voleliu ir taip pat dėti į kekso formą. Trečią pabarstyti cukrumi ir apelsino žievelėmis, susukti voleliu ir dėti į kekso formą.
7.
Visus duonos kepaliukus palikti šiltai, kad šiek tiek pakiltų. Kai pakylą, aptepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu ir dėti į 180 C laipsnių orkaitę. Kepti 40 minučių, iškpesusius aptepti vandeniu ir apdengti ranškluosčiu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Janė
2021-11-24 11:15
Nežinau kas rašė šį receptą, bet manau , kad tikrai nekepė duonos iš šios tešlos?, nes įdėjus 1 kg miltų tešla buvo tokia skysta, kad galėjei kabint su šaukštu irkept blynus, įdėjus 1,5 kg miltų vos vos galėjei paminkyt, būtų prašgmas , jei jau rašot prieš tai išmėginkit patys ATSAKYTI
Simona
2021-11-25 13:33
Neįsiskaitėte į receptą - jos ir nereikia minkyti, ją reikia atsargiai formuoti ir kepti formoje. Miltų kiekis kažkiek gali skirtis, bet jei įdėsite per daug, duona bus kieta. ATSAKYTI
Kepėja
2021-12-08 15:54
Aš kepiau pagal šį receptą, bet mažesnę normą, nes Inos, čio recepto autorės, siūlomi receptai visada yra skirti kokiai 8 asmenų šeimai. :D O šiaip gaminant su mielėmis, visada galioja tos pačios taisyklės: miltus dėti pamažu, ilgai minkyti (10-15 minučių), papildomai pilti aliejaus, jei tešla labai limpa prie rankų. Tešlą minkyti reikia, 3 punkte juk rašoma. Neminkytos tešlos gaminys bus neskanus, stokos purumo. ATSAKYTI
Kepėja
2021-11-11 18:04
Skani duonelė. Dėjau daugiau cukraus, nes faktiškai tai yra mielinis pyragas. ATSAKYTI
G
2019-01-13 19:03
Žiauriai skanios gavosi ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital