Obuolių keksas su kreminio sūrio įdaru ir traškiu viršumi

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Obuolių keksas su kreminio sūrio įdaru ir traškiu viršumi
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Obuolių keksas su kreminio sūrio įdaru ir traškiu viršumi
Obuolių keksas su kreminio sūrio įdaru ir traškiu viršumi
Autorius apie receptą: Jei mėgstate sūrio pyragus, šis keksas tikrai patiks! Iškepa labai skanus, minkštutis ir drėgnas, toks rudeniškai jaukus. Puikiai tiks gardžiuotis prie popietinės kavos ar Jei mėgstate sūrio pyragus, šis keksas tikrai patiks! Iškepa labai skanus, minkštutis ir drėgnas, toks rudeniškai jaukus. Puikiai tiks gardžiuotis prie popietinės kavos ar arbatos. Beje, jei mėgstate kremiškiau, galite dvigubinti įdaro ingredientų kiekį. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
100 gramų kvietinių miltų (naudojau "Ekstra")
100 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
110 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Įdarui:
2 vienetai obuolių (didesnių arba 3-4 mažesnių)
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis malto cinamono
Kremui:
200 gramų kreminio sūrio
60 gramų cukraus
3 šaukštai kvietinių miltų (naudojau "Ekstra")
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Viršui:
40 gramų kvietinių miltų (naudojau "Ekstra")
60 gramų rudojo cukraus
30 gramų avižinių dribsnių
40 gramų sviesto
3/4 šaukštelio malto cinamono
1/4 šaukštelio malto muskato
Pabarstymui:
3 šaukštai rudojo cukraus
3/4 šaukštelio malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180 C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
3.
Į prikaistuvį dėti kekso viršui skirtą sviestą, ištirpinti, atvėsinti.
4.
Pasiruošti trupininį kekso viršų: į dubenį berti miltus, avižas, rudąjį cukrų, cinamoną ir muskatą, išmaišyti. Supilti tirpintą pravėsusį sviestą ir dar kartą gerai išmaišyti. Paruoštus trupinius dėti į šaldytuvą.
5.
Pasiruošti mišinį kekso pabarstymui: į nedidelį indą berti cinamoną ir rudą cukrų, išmaišyti, atidėti.
6.
Pasiruošti obuolių įdarąi: obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais, sumaišyti su cukrumi ir cinamonu.
7.
Pasiruošti kekso tešlą: į dubenį dėti minkštą kambario temperatūros sviestą, berti cukrų ir išplakti iki purumo. Toliau plakant po vieną įmušti kiaušinius, spilti vanilės ekstraktą.
8.
Tuomet berti miltus, druską ir kepimo miltelius, švelniais judesiais išmaišyti (nebeplakti). Supilti pieną, dar kartą gerai išmaišyti.
9.
Pasiruošti kekso įdarą: Į dubenį dėti kambario temperatūros kreminį sūrį, grietinę, berti cukrų, miltus ir vanilę, išmaišyti elektriniu plakikliu iki vientisos masės. Tuomet įmušti kiaušinį ir išmaišyti.
10.
Pusę paruoštos tešlos paskleisti į paruoštą kepimo formą, dėti pusę obuolių masės ir pabarstyti cinamono bei cukraus mišiniu.
11.
Šaukštu dėti kreminio sūrio kremą ant obuolių ir švelniai paskirstyti. Tuomet dėti likusią tešlą ir švelniai išlyginti viršų, dėti likusius obuolius ir berti paruoštus trupinius.
12.
Keksą kepti įkaitintos iki 180C orkaitės viduryje apie 50-60 minučių arba tol, kol į centrą įsmeigtas medinis pagaliukas liks švarus.
13.
Iškepusį keksą išimti iš orkaitės ir leisti 20-30 min atvėsti. O tada jau galima skanauti.
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Kepėja.
2023-09-28 09:34
Kiek grietinės dėti? ATSAKYTI
Vilma
2023-09-28 13:28
Vieną šaukštą :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital