Obuolių čatnis žiemai

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Obuolių čatnis žiemai
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Labai mėgstu įvairius pagardus. Kartais juos tiesiog kabinu šaukštu, nes niekuomet nenuvilia! Dažniausiai juos pirkdavausi parduotuvėse, ypač su karamelizuotais svogūnais Labai mėgstu įvairius pagardus. Kartais juos tiesiog kabinu šaukštu, nes niekuomet nenuvilia! Dažniausiai juos pirkdavausi parduotuvėse, ypač su karamelizuotais svogūnais ir mangais ar aštresnius prie mėsytės, o šį syk pamėginau pasiruošti namuose su obuoliais. Atvirai pasakius, nesitikėjau, kad bus taip skanu. O tinka valgyti prie visko, ką tik mėgstate. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 gramų obuolių (svoris jau nuvalytų)
150 mililitrų obuolių acto
100 gramų svogūnų (1 didesnio)
100 gramų rudojo cukraus (arba pagal skonį)
50 gramų auksinės razinos (arba paprastų razinų)
2 šaukšteliai malto imbiero
1 šaukštelis garstyčių sėklų (arba pagal skonį)
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Svogūną nulupti ir supjaustyti 0,5 mm kubeliais.
2.
Obuolius nulupti ir supjaustyti 1–1,5 cm kubeliais.
3.
Į puodą dėti paruoštus obuolius, svogūnus, razinas, garstyčių sėklas, berti imbierą, cukrų, pilti obuolių actą, berti druską, išmaišyti ir užvirti.
4.
Užvirus sumažinti kaitrą iki silpnos ir vis pamaišant troškinti 40-50 minučių neuždengus puodo dangčiu.
5.
Karštą čatnį sukrėsti į stiklainį, užsukti, apversti ir palikti visiškai atvėsti.
6.
Atvėsusį čatnį tinka laikyti tiek rūsyje, tiek spintelėje. Svarbu, kad nebūtų tiesioginių saulės spindulių.
Patarimai:
Saldumą koreguokite pagal savo skonį priklausomai nuo to, kokius obuolius naudosite. Jei jie bus rūgštesni, cukraus galite dėti daugiau (arba acto mažiau). Bet tradiciškai čatnis būna intensyvaus skonio, t.y. smarkiai saldžiarūgštis - jam naudojama ir nemažai cukraus, ir acto.
Išeiga. Iš nurodyto ingredientų kiekio pavyko paruošti 350 ml čatnio.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital