Mielinės bandelės iš šaldytuve kildintos tešlos

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Mielinės bandelės iš šaldytuve kildintos tešlos
Mielinės bandelės iš šaldytuve kildintos tešlos
Mielinės bandelės iš šaldytuve kildintos tešlos
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
30 g mielių (šlapių), galite keisti į 7g sausų mielių
1 stiklinės  cukraus
0,5 l pieno,  šilto 
1 stiklinės aliejaus (galima maišyti per pusę su tirpintu sviestu)
1 kiaušinio, + 1 kiaušinio bandelių aptepimui
Žiupsnelis druskos
 1 kg miltų (apytiksliai)

Įdarą dariau su lašinukais bei su cinamonu.
PARUOŠIMO BŪDAS:

1. Mieles supilti į pašildytą pieną, suberti cukrų, palikti kol suputos (jei kepsite bandeles ne su saldžiais įdarais, cukraus kiekį galima mažinti, bet nebūtinai).
2. Dideliame dubenyje paplakti kiaušinius su žiupsneliu druskos, supilti mieles su pienu, aliejų, berti miltus, gerai išmaišyti šaukštu, kad tešla suliptų į vientisą masę.
3. Tešlą kildinti šaldytuve per naktį arba apie valandą kambario temperatūroje.
4. Po valandos imti pakilusią tešlą ir formuoti bandeles.
Lašinukų įdaras: vos pakepinti lašinukai su svogūnais. Į mažų išplotų paplotėlių viduriuką dedamas įdaras ir gerai užspaudomi krašteliai. Į skardą dedama siule į apačią.

Cinamono įdaras: iškočiotą tešlos lakštą patepti tipintu sviestu ir apiberti cinamonu bei cukrumi.

Suformuotas bandeles dar pakildiname apie 20 min. ir prieš kepimą aptepame kiaušinio plakiniu.

Kepame 200°C temperatūroje apie 15 - 20 min., kol gražiai pagelsta.

AUTORIUS: Rita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Helena
2016-10-24 14:22
Na galima mažinti, bet man ant kilogramo miltų viena stiklinė cukraus visa normalu atrodo, bent aš bandeles su panašia proporcija kepu ir nebūna per saldu :) Bet gal čia mes šeimoje saldžiamiagėjai esame, jeigu patinka mažiau saldžiai, galima dėti pvz. pusę stiklinės :-) ATSAKYTI
Vilija
2016-10-21 21:45
Labai daug cukraus. Aš į mielinę tešlą dedu 1-2 valgomus šaukštus, ir tai saldu būna :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital