Marinuoti žali pomidorai su paprikomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Nuotrauka ir video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Ateina rugsėjis, atslenka rūkai ar pomidorų maras ir lieka neprinokusių žalių pomidorų. Dalinuosi savo pačiu mėgstamiausiu jų marinavimo receptu. Šis receptas puikus tuo, Ateina rugsėjis, atslenka rūkai ar pomidorų maras ir lieka neprinokusių žalių pomidorų. Dalinuosi savo pačiu mėgstamiausiu jų marinavimo receptu. Šis receptas puikus tuo, kad ne tik pomidorai pavyksta labai skanūs, bet ir likęs marinatas yra be galo aromatingas, tad idealiai tinka marinuoti vištienai ar kitokiai mėgiamai mėsai ar šašlykui. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
pagal poreikį žalių pomidorų (kiek turiu, tiek ir naudoju)
pagal poreikį saldžiosios paprikos (kiek turiu, tiek ir naudoju)
pagal skonį česnako
pagal poreikį druskos (skaičuosime pagal skysčio kiekį)
pagal poreikį cukraus (skaičuosime pagal skysčio kiekį)
pagal poreikį obuolių acto (arba paprasto acto, skaičuosime pagal skysčio kiekį)
šiek tiek krapų žiedynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Šiam receptui ingredientų tiksliai nematuoju, naudoju pomidorų ir paprikų, kiek turiu. Konservantų (acto, cukraus ir druskos) proporcijos priklausys tik nuo to, kiek įpilsime vandens.
2.
Supjaustau gabalėliais žalius pomidorus, kiek jų turiu. Pailgus pomidorus pjaustau riekelėmis, apvalius - vidutinio dydžio skiltelėmis.
3.
Česnakų skilteles nulupu. Česnakų aš paprastai naudoju gausiai, kokias 10 skiltelių dubeniui pomidorų, bet kiekį galite koreguoti pagal save.
4.
Paprikų galima naudoti kiek turite. Aš paprastai imu kokias 3-4 dubeniui pomidorų. Paprikas perpjaunu, išimu sėklas ir baltą dalį, pasmulkinu į keletą riekelių. Jas malsime, tad smulkinu tik tiek, kad būtų patogu kombaino peiliams.
5.
Į virtuvinio kombaino indą su S formos peiliais beriu paprikas ir česnakus. Malu taip, kad dar liktų šiek tiek gabaliukų (kaip parodyta video). Pamatuoju gautos masės tūrį (kombaino indas paprastai turi matavimo skalę). Jei kombaino neturite, smulkinimui galite naudoti mėsmalę.
6.
Žalius pomidorus sudedu į puodą. Ant jų sukrečiu maltas paprikas ir česnakus. Užpilu vandeniu tiek, kad vos apsemtų pomidorus (pamatuoju, kiek mililitrų vandens supyliau).
7.
Tada beriu konservantus proporcijomis, kurias skaičiuoju taip - sudedu supilto vandens tūrį bei sumaltų paprikų tūrį. 1 litrui šio kiekio beriu 3 kupinus šaukštus (apie 90g) cukraus, 1 kupiną šaukštą (apie 30g) rupios druskos ir 150 ml obuolių acto (arba 100 ml 9% acto rūgšties).
8.
Viską išmaišau, užvirinu ir nuo užvirimo ant vidutinės kaitros verdu apie 8-10 min, iki pomidorai pakeičia spalvą.
9.
Į kiekvieno stiklainio dugną dedu po krapų žiedyną. Ant viršaus dedu karštus pomidorus su tirščiais, užpildydama stiklainius iki pat viršaus.
10.
Stiklainius sandariai užsuku, apverčiu dangteliais žemyn, šiltai apkloju ir palieku per naktį lėtai atvėsti.
11.
Šiuos konservus tinka laikyti tiek rūsyje, tiek namų spintelėje. Svarbu, kad nebūtų tiesioginių saulės spindulių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital