1.
Šiam receptui ingredientų tiksliai nematuoju, naudoju pomidorų ir paprikų, kiek turiu. Konservantų (acto, cukraus ir druskos) proporcijos priklausys tik nuo to, kiek įpilsime vandens.
2.
Supjaustau gabalėliais žalius pomidorus, kiek jų turiu. Pailgus pomidorus pjaustau riekelėmis, apvalius - vidutinio dydžio skiltelėmis.
3.
Česnakų skilteles nulupu. Česnakų aš paprastai naudoju gausiai, kokias 10 skiltelių dubeniui pomidorų, bet kiekį galite koreguoti pagal save.
4.
Paprikų galima naudoti kiek turite. Aš paprastai imu kokias 3-4 dubeniui pomidorų. Paprikas perpjaunu, išimu sėklas ir baltą dalį, pasmulkinu į keletą riekelių. Jas malsime, tad smulkinu tik tiek, kad būtų patogu kombaino peiliams.
5.
Į virtuvinio kombaino indą su S formos peiliais beriu paprikas ir česnakus. Malu taip, kad dar liktų šiek tiek gabaliukų (kaip parodyta video). Pamatuoju gautos masės tūrį (kombaino indas paprastai turi matavimo skalę). Jei kombaino neturite, smulkinimui galite naudoti mėsmalę.
6.
Žalius pomidorus sudedu į puodą. Ant jų sukrečiu maltas paprikas ir česnakus. Užpilu vandeniu tiek, kad vos apsemtų pomidorus (pamatuoju, kiek mililitrų vandens supyliau).
7.
Tada beriu konservantus proporcijomis, kurias skaičiuoju taip - sudedu supilto vandens tūrį bei sumaltų paprikų tūrį. 1 litrui šio kiekio beriu 3 kupinus šaukštus (apie 90g) cukraus, 1 kupiną šaukštą (apie 30g) rupios druskos ir 150 ml obuolių acto (arba 100 ml 9% acto rūgšties).
8.
Viską išmaišau, užvirinu ir nuo užvirimo ant vidutinės kaitros verdu apie 8-10 min, iki pomidorai pakeičia spalvą.
9.
Į kiekvieno stiklainio dugną dedu po krapų žiedyną. Ant viršaus dedu karštus pomidorus su tirščiais, užpildydama stiklainius iki pat viršaus.
10.
Stiklainius sandariai užsuku, apverčiu dangteliais žemyn, šiltai apkloju ir palieku per naktį lėtai atvėsti.
11.
Šiuos konservus tinka laikyti tiek rūsyje, tiek namų spintelėje. Svarbu, kad nebūtų tiesioginių saulės spindulių.