Margas keksas
AUTORIUS:
Monika
Margas keksas
INGREDIENTAI:

Ingredientai

  • 225 g. sviesto
  • 500 g. miltų
  • 225 g. cukraus
  • 6 kiaušiniai
  • 75 g. krakmolo
  • 1 citrinos sultys
  • 75 g. kakavos
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:

Gaminimas

Sviesta išsukame iki baltumo (turi pasidaryti purus ir baltas). Tada į sviestą dedame po šaukštą miltų, cukraus, po vieną kiaušinio trynį ir viską labai gerai išmaišome. Taip sudėjus visus miltus, cukrų ir kiaušinio trynius supilame citrinos sultis. Gautą masę padaliname į dvi lygias dalis. Į vieną dedame krakmolą ir 1 a.š. kepimo miltelių, o į kitą kakavą ir 1 a.š. kepimo miltelių ir gerai išmaišome. Tuomet išplakame kiaušinio baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų (įkišus pirštą putos turi nekristi nuo jo) ir padaliname po lygiai ant kakavos bei krakmolo masių. Viską LABAI atidžiai išmaišome ir dedame sluoksniai pradedant šviesia į riebalais išteptą keksinę (tinka ir bobos kepimo forma). Kepame 45-60 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje (gerai iškepęs keksas turi per vidurį būti sutrūkęs). Leiskite keksui atvėsti orkaitėje ir ...SKANAUS!!! :)
AUTORIUS: Monika
Skaityti komentarus
Komentarai (9)
Giedrė
2015-01-31 22:32
Produktų proporcijos tikrai negeros, nes man tešla gavosi kaip trupininė, o baltymai nelabai padėjo, tai teko improvizuoti. Iškepė, bet sausas ir kakavos tikrai per daug.
Lineja
2014-04-17 22:50
Kakavos pakanka perpus.Beprotybe deti visa,ir miltu bent 100g maziau reikia
Monika
2011-09-13 17:25
Laaabai skanus keksas, gal ir nėra lengva jį iškepti, bet verta pabandyti
aiste
2011-02-22 14:03
as tai dejau tik 300g miltu nes gaunasi labai kieta tesla
Jurgita
2010-12-24 13:41
Labai skanus keksas... Si keksa kepdavau vaikysteje.... Aciu uz recepta...
danguole
2010-11-25 13:13
visai nieko tik man kakavos per dauk labai sunkiai issimaise skanu
Irina
2010-03-23 14:26
As bandziau kepti pagal si recepta. Keksas gavosi nuostabus. Labai skanus, ne per saldus. Papuosiau savo keksa istyrpdytu sokoladu. Laaaaaabai skanu!!!!!!!!!!
auste
2009-10-17 20:32
o iskeptas pyragas purus ir minkstas?
edvinas
2009-10-10 10:59
ar skanus ir legvas
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Dalyvaukite konkurse!
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis