Greitas sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša ir porais
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Greitas sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša ir porais Greitas sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša ir porais Greitas sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša ir porais
Greitas sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša ir porais Greitas sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša ir porais Greitas sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša ir porais
Autorius apie receptą: Šiuo metu gamta mus lepina nuostabiu oru. Tokius kepsnius mėgstu serviruoti, kai turiu svečių iš visų pasaulio šalių – dažniausiai visi mėgsta lašišą, o šitaip paruošta (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų lašišų filė be odos
1 lapas sluoksniuots tešlos
2 vienetai poro
1 šaukštas grietinės
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Pabarstymui:
šiek tiek sezamo sėklų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Porus supjaustykite griežinėliais ir virkite apie 5 minutes pasūdytame vadenyje, kol šie suminkštės. Nupilkite juos į kiaurasamtį ir perplaukite šaltu vandeniu, kad greičiau atvėstų. Rankomis, kuo sausiau, nuspauskite nuo porų vandenį, dėkite juos į dubenėlį ir sumaišykite su grietine. Pagardinkite druska ir pipirais.
2.
Sluoksniuotą tešlą išvyniokite tiesiai ant kepimo skardos. Į vidurį dėkite lašišos gabalą ir užtepkite porų mišiniu. Tešlos kraštus įpjaukite juostelėmi, užlenkiant po vieną dalelę iš vienos ir iš kitos pusės supinkite pynę. Patepkite plaktu kiaušiniu ir jei norite paberkite sezamo sėklomis (nebūtina, bet man šitaip gražiau atrodo).
3.
Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minutes, kol tešla gražiai paruduos. Mėgaukitės karštu, kambario temperatūros ar net visai šaltu su žaliomis salotomis.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
mamos dienos skanėstai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
salotos, garnyrai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis