Akimirksnio saldainiai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Akimirksnio saldainiai
Akimirksnio saldainiai
Akimirksnio saldainiai
Akimirksnio saldainiai
Akimirksnio saldainiai
Autorius apie receptą: Labai labai paprastai pagaminami, skanučiai, pigūs ir fantastiškai gražūs saldainiai. Varijuodami vaflių rūšis galite išgauti vis kitą skonį. O puošti irgi galima kaip tik Labai labai paprastai pagaminami, skanučiai, pigūs ir fantastiškai gražūs saldainiai. Varijuodami vaflių rūšis galite išgauti vis kitą skonį. O puošti irgi galima kaip tik fantazija nuveda - man labai gražu apvolioti sultyse, o tada cukraus kruopelytėse, bet labai skanu būna ir apvolioti kokoso drožlėse ar tirpintame šokolade. (...daugiau) Dovilė
Redakcijos nuomonė: Puikūs ir tikrai itin lengvai pagaminami saldainukai. Jų pagrindas vos du ingredientai, bet ragaujantys tikrai neįtars, kaip paprasta buvo pagaminti. Galite juos gaminti tiek iš Puikūs ir tikrai itin lengvai pagaminami saldainukai. Jų pagrindas vos du ingredientai, bet ragaujantys tikrai neįtars, kaip paprasta buvo pagaminti. Galite juos gaminti tiek iš vanilinių vafliukų, tiek improvizuoti su riešutiniais, šokoladiniais, citrininiais ar kitais mėgiamais. Puošti juos irgi galima kaip kam labiau norisi - skanu ir kaip aprašyta recepte, bet tinka ir mirkyti šokolade, apvolioti riešutuose, kokoso drožlėse ar kaip tik sugalvosite.

Beje, jeigu norite būtent tokių gražuolių kaip nuotraukoje, o vyšnių sulčių neturite, nepabijokite burokėlių sulčių (taip pat tiks ir skystis nuo virtų burokėlių). Saldainiukuose burokėliš skonio visiškai nesijaus (patiktinome), o užtat spalva bus itin žavinga.
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
200 gramų vanilinių vaflių
4 šaukštai grietinės
Papuošimui:
3 šaukštai raudonų sulčių (tinka vyšnių, burokėlių ar kitos smarkiau dažančios)
šiek tiek cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Vafliukus sudėkite į virtuvės kombaino indą ir sutrinkite iki vientisos konsistencijos. Galima trinti ir rankiniu elektriniu trintuvu.
2.
Įdėkite grietinę ir šaukštu gerai ištrinkite drauge su vafliukais. Masė turi tapti nebe biri, tokia lengvai pirštais formuojama. Jeigu atrodo, kad trūksta drėgmės, įdėkite dar truputį grietinės (taip kartais nutinka, nes ne visos vaflių rūšys vienodo drėgnumo).
3.
Iš masės formuokite apvalius norimo dydžio rutuliukus. Juos galite puošti kaip tik norisi. Aš šikart dariau taip - įmerkdavau į vyšnių sultis (tiksliau skystį, kuris liko atitirpinus šaldytas vyšnias) ir tada apvoliojau cukruje. Kartais merkiu į grietinę (kad pasidarytų lipnesni) ir tada apvolioju kokoso drožlėmis. Dar galima mirkyti šokolade ir tada apvolioti riešutuose. Ar kaip tik fantazija leis.
4.
Rutuliukus palikite valandėlei šaldytuve, kad truputį apdžiūtų. Pateikdama įsmeigiau dantų krapštukus, kas dar labiau pagražino vaizdą :-)
Pieno produktų „Saulės pienas“ galite įsigyti tik parduotuvėse MAXIMA.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Dovilė
2017-02-14 20:07
Odeta, aš bandyčiau su maskarpone, dar nei viename recepte man ji nepamaišė :-) ATSAKYTI
Odeta
2017-02-14 12:36
Dovile, ačiū už puikia mintį dėl maskarponės.Kaip tik turiu šaldytuve jos...Su kuo skaniau:maskarpone ar grietine?Voliosiu vyšnių sultyse nuo kompoto, tikiuosi gausis puikiai. ATSAKYTI
Dovilė
2017-02-12 16:06
Sėkmės bandant, tikiuosi patiks! Jeigu norisi jų truputį minkštesnių saldianių, grietinės galite įdėti ir truputį daugiau. Ypač jeigu voliosite šokolade. Tada labai tinka traškus šokoladinis glaistas ir minkštas kreminis vidus. Kartais grietinę pakeičiu maskarpone ir jos šiek tiek daugiau dedu bei volioju šokolade arba kokose, išvis fantastika :)) ATSAKYTI
Odeta
2017-02-12 12:25
Ačiū Dovile.Vakar nusipirkau vafliukų su riešutų pertepimu berods, tai bandysiu rytoj. ATSAKYTI
Dovilė
2017-02-11 10:21
Odeta, su vaflių lakštais taip nesigaus, nes jie per sausi. Nebent juos maišyti su sviestiniu kremu ar maskarpone, kad atsverti sausaumą, bet nesu tikra, kokia konsistencija gautųsi, ar liktų tvirti, reikėtų bandytis. O pertepti vafliukai jau turi savo pertepimo kremą, tad nelieka sausa ir forma laikosi. ATSAKYTI
Odeta
2017-02-10 18:36
O tinka pertepti vafliukai ar galima naudoti ir paprastus vaflių lakštus? ATSAKYTI
Irina
2017-01-31 11:59
Tokie grazuciai, kad ikvepet ir mane vakar juos gaminti :) Tik spinteleje radau ne vaniliniu, o sokoladiniu vafliuku pakeli ir i kiekvieno saldainiuko vidu dar po lazdyno riesuta idejau. Apvoliojau grietineje ir kokose. Siandien ragaujam ir nu labai labai skanu. Ir taip greita, ir pigu padaryti. Aciu uz gera ideja! ATSAKYTI
Gustė
2017-01-30 22:54
Žavingai atrodo!! Bandysiu Valentino dienai :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital