Vieno puodo makaronų "pica" - rodome kaip!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Makaronų pica
Asta, Saulėta virtuvė

Jeigu mėgstate picą, makaronus ir lazaniją – tikriausiai tai bus tas patiekalas, kurį taip pat galėsite įrašyti į savo mėgstamų sąrašą. Greitai paruošiamai makaronų „picai“ pakaks vieno vienintelio puodo, ir netrukus ant stalo galėsite tiekti patiekalą, kuriuo gera dalintis. Gal nepavyks valgyti rankomis kaip įprastos picos, bet skonis – puikus, o netradicinės formos patiekalai visada žavi ir paįvairina kasdienį meniu, tiesa?

Makaronų padažui ryškesnio charakterio suteikia saliamis (būtinai įmaišykite jo į jautieną!). Būkite atidūs virdami makaronus – nepervirkite! O galiausiai – sūris, be kurio neįsivaizduojama jokia pica. Nepagailėkite, nes jis – apskrudęs ir tąsus – yra tiesiog nuostabus!

6-8 porcijos

Vieno indo makaronų „pica“

  • 150 g šaltai rūkyto saliamio
  • 400 g maltos jautienos
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 400 g pomidorų tyrės
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • 3 stiklinių (750 ml) vandens
  • 2 kubelių „Gallina Blanca“ jautienos šonkaulių skonio sultinio
  • 450 g vamzdelių formos makaronų (penne)
  • 250 g mocarelos
  • 50 g kietojo sūrio (pvz., parmezano)

 

1. Pasiruoškite visus reikiamus ingredientus.

 

 

2. Šaltai rūkytą saliamį supjaustykite plonomis riekelėmis. Kelias minutes pakepinkite sausoje keptuvėje (rinkitės tokią, kurią vėliau galėsite dėti į orkaitę), kol saliamis patamsės ir šiek tiek apskrus. Tuomet riebalų perteklių nusausinkite popierinėmis servetėlėmis. Pusę saliamio riekelių atidėkite į šalį, o kitą pusę supjaustykite nedideliais kubeliais.

 

 

3. Maltą jautieną, kubeliais supjaustytą saliamį, smulkiai sukapotą svogūną ir smulkintą česnaką suverskite į įkaitintą keptuvę.

 

 

4. Kepinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, kelias minutes, kol svogūnai ir česnakai suminkštės, o jautiena pašviesės ir bus iškepusi. Neperkepkite, kad jautiena neišsausėtų.

 

 

5. Supilkite į jautieną pomidorų tyrę, pagardinkite druska ir pipirais. Pomidorų tyrę rinkitės kokybišką, be papildomų ingredientų. Jos skonis bus itin sodrus. Jei mėgstate pomidorų gabaliukus, galite naudoti ir smulkintus konservuotus pomidorus.

 

 

 

6. Išmaišykite jautieną su pomidorų tyre ir pakaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs.

 

 

7. Supilkite į puodą vandenį, suberkite tarp pirštų sutrupintus sultinio kubelius ir makaronus.

 

 

 

 

 

8. Viską išmaišykite ir kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs. Tuomet uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite apie 15 minučių, kol makaronai sugers beveik visą sultinį ir bus išvirę.

 

 

9. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C laipsnių temperatūros.


10. Makaronams išvirus, nuimkite keptuvę nuo ugnies, atidenkite dangtį. Makaronų paviršių tolygiai apibarstykite tarkuotu mocarelos sūriu, tuomet – tarkuotu kietuoju sūriu ir ant viršaus išdėliokite likusias saliamio riekeles.

 

 

 

 

11. Atidengtą keptuvę dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Patiekite nedelsiant.

 

 

Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Straipsnio draugas: Gallina Blanca
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Marija N
2019-11-02 11:21
Labai geri jūsų receptai, kiek bandžiau visi puikiai išėjo. Ačiū, kad jūs esate. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital