Ryški šventė ant šeimos stalo – per Velykas ir ne tik

2019-03-22
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
PARTNERIO TURINYS
Šis turinys sukurtas bendradarbiaujant su IKEA
Ryški šventė ant šeimos stalo – per Velykas ir ne tik

Jei ruošiatės Velykų pietums arba nusprendėte įprastai šeimos vakarienei suteikti daugiau spalvų ir gaivos, mielai pasidalinsime idėjomis, kaip pavasariškai papuošti valgomojo stalą, kad leisti laiką prie jo būtų smagu ir suaugusiems, ir vaikams. Svarbiausia – būkite išradingi.
 

Prikelkite senus indus naujam gyvenimui

 

Lengvai atšviežinsite savo turimų indų įvaizdį, servizą papildę naujais kitokio atspalvio dubenėliais ar lėkštėmis. Eklektika ant stalo – puiku, tad maišykite ir derinkite tarpusavyje skirtingas medžiagas. Stiklinės taurės, popierinės servetėlės ir porcelianinės lėkštės, naudojamos kartu, padės sukurti jūsų išskirtinį stilių. O staltiesę iš patikusio audinio galite išsikirpti ir pasisiūti patys – mes pasirinkome amžinai madingą, kiek paglamžytą lininį variantą.

Įtraukite vaikus

 

Tegul prie šventinio stalo dekoravimo prisideda visi šeimos nariai, net ir patys mažiausi. Jiems tikrai galite patikėti paprastą, bet labai smagią užduotį – pagaminti stalo korteles su visų narių vardais. Spalvotas popierius, vaikams pritaikytos žirklės MÅLA ir laisvė kūrybai – tiek tereikia, kad įprasti stalo įrankiai virstų žaismingomis stalo dekoracijomis. Jeigu karpydami, lankstydami ir klijuodami mažieji labai įsijaus, nestabdykite jų. Lai tai bus smagus užsiėmimas, kol jūs suksitės virtuvėje, o paskui derančių spalvų darbeliais galėsite papuošti išsprogusias medžių šakas vazose, valgomojo sienas ar prie stalo sustatytas kėdes.
 

Prie rankų darbo žiedų – tikri

 

Augalai kaip niekas kitas sustiprina pavasario šventės įspūdį. Tad kartu su vaikais papuošę stalą popieriniais žiedlapiais, jo viduryje galite sukurti ir įspūdingą kompoziciją iš šviežių gėlių – jos suteiks namams gaivos ir natūralumo. Kad būtų įdomiau, parinkite įvairių rūšių bei spalvų ir pamerkite į skirtingo aukščio vazas. Tai suteiks stalui dinamikos – juk kuriame smagią ir spalvotą šventę!
 



Vienas stalas suaugusiems ir vaikams

 

Prie Velykų stalo vaikams leiskite pasijusti suaugusiųjų kailyje: visiems svečiams padenkite dailius porcelianinius dubenėlius (iš tokių valgyti bus patogu mažiems ir dideliems), tik mažųjų vietose vietoj įprastų stalo įrankių gali atsirasti saugūs ir spalvoti plastikiniai, pavyzdžiui, vaikams pritaikyti KALAS.

 

Jei norisi, vaikų ir suaugusiųjų zonas prie bendro stalo galima atskirti tekstile. Derindami vienspalves staltieses su margomis, ne tik suteiksite stalui žaismingą įvaizdį, bet ir išvengsite „mažų netikėtumų“ – ant raštuoto audinio ne taip matysis netyčia atsiradusios maisto dėmės (juk visi žinome, kad mažose rankose laikomi margučiai ne visada nurieda tiesiai į lėkštę...).

 

 

 

Spalvingos (ir greitos!) vaišės

 

Paskutinius akcentus ant stalo sudėlios jūsų paruošti patiekalai. Tačiau norint nudžiuginti akis ir skonio receptorius, tikrai nebūtina praleisti prie viryklės visą dieną. Kartais užtenka pagaminti pagrindinį patiekalą bei numarginti kiaušinius, o visą likusį stalo plotą palikti greitai paruošiamiems užkandžiams: vieno kąsnio sumuštiniams, vyniotiniams ar suktinukams. Su Velykų margučiais lengvai susidraugaus ir marinuotos lašišos bei jūrų dumblių ikrai SJÖRAPPORT. Patiekite juos kaip šaltą užkandį arba įdarykite virtus kiaušinius.



 

Eksperimentuokite su audiniais

 

Kas sakė, kad staltiesė privalo būti balta? Jeigu stalą ketinate dengti vienos spalvos indais, leiskite sužibėti tekstilei. Įprastą staltiesę gali pakeisti įdomios faktūros užuolaidos ar įmantriais raštais išmargintas audinys, iš kurio šventėms pasibaigus galėsite pasisiūti pagalvėlių užvalkalų, o gal netgi naują suknelę!


 

Patiko idėjos? Jas lengvai pritaikysite savo namuose, o viską, ko gali prireikti serviruojant ar dekoruojant, rasite parduotuvėje IKEA ir www.IKEA.lt. Ryškių ir nuotaikingų Velykų!

 

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital