Naujausios tendencijos ant jūsų švenčių stalo: kuriame klasikines angliškas Kalėdas

2018-11-29
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
PARTNERIO TURINYS
Šis turinys sukurtas bendradarbiaujant su IKEA
Naujausios tendencijos ant jūsų švenčių stalo:  kuriame klasikines angliškas Kalėdas

Svajojate apie madingas Kalėdas, kurioms nebus lygių? Tuomet neatsilikite nuo naujausių interjero tendencijų ir namus puoškite sodriomis spalvomis, metalo žvilgesiu, aksomu bei stebinančia žiedų gausa – taip, kaip tai daro anglai. Nepasiklysti spalvų, medžiagų bei dekoracijų gausoje jums padės parduotuvės IKEA dizaineriai.

 

Tegu Kalėdos pražysta

 

Šiais metais namus ir šventinius stalus kviečiame puošti ne tik įprastomis spygliuočių dekoracijomis, bet ir išsiskleidusiais gėlių žiedais. Pasirinkę gėlių temą, namuose sukursite iš tiesų magišką šventinę atmosferą.

 

Parduotuvėje IKEA jūsų laukia didžiulis puošnių popieriaus karpinių, gėlėtų indų ir tekstilės pasirinkimas. Angliškų Kalėdų ir vaikiškų pasakų įkvėpta kolekcija VINTER šiemet labai charakteringa, jos spalvos gilios, elegantiškos ir puikiai dera su žydinčiomis gėlėmis bei jų raštais.

 

Beje, stilistai rekomenduoja per Kalėdas namus puošti ne tik jau įprastomis Kalėdų žvaigždėmis (puansetijomis), bet ir rožių ar meilenių žiedais. Būtent jais išmargintą kolekciją šiais metais pristato garsi švedų dizainerė ir popieriaus karpinių virtuozė Bea Szenfeld. Jos sukurtos popierinės gėlės – neįprastas puošybos elementas, kurį lengvai pritaikysite savo Kalėdomis kvepiančiuose namuose: papuoškite jomis eglutę, pritvirtinkite prie vainiko, panaudokite pakuodami dovanas ar serviruodami stalą – prie servetėlės prisegtas popierinis rožės žiedas atrodys ypač dailiai.

 

Įsigiję kelis tendencingus dekoro elementus, drąsiai derinkite juos su įvairiais jau turimais papuošimais. Pavyzdžiui, galite sukurti žiemišką kompoziciją iš seno paveikslo rėmo ir naujų kalėdinių eglutės žaisliukų arba įrėminti miške rastas gėrybes ir papuošti dirbtinėmis bei popierinėmis gėlėmis.

 

 

Spalvų kontrastai ant stalo

 

Dengdami stalą, taip pat būkite originalūs – žaiskite kontrastais. Įprastą baltos spalvos staltiesę pakeiskite tamsia, pavyzdžiui, sodriai mėlyna, ir ant jos sukurkite kompoziciją iš kelių skirtingo dydžio lėkščių. „Sluoksniuokite“ šviesias, raštuotas ir tamsias lėkštes: didžiausia gali būti marga ar gėlėta, šviesesnio kolorito, antroji – raudonojo vyno spalvos, o trečioji – prie staltiesės deranti mėlyna. Kad tamsios spalvos nesusilietų į vieną, antrą ir trečią lėkštes atskirkite šviesia, žydinčių gėlių raštais išmarginta servetėle.

 

Šalia lėkščių kompozicijos gražiai atrodys medžiaginės servetėlės. Jeigu turite galimybę, medžiagines servetėles pasisiūkite arba įsigykite tos pačios spalvos kaip jūsų staltiesė. Jos suteiks stalui tūrio, tačiau nekris į akis. Perriškite virvele, papuoškite gyvos ar dirbtinės gėlės žiedu ir štai – įspūdinga svečio vieta prie stalo paruošta!

 

 

Puoškite namus karališkai

 

Iškilmingas gėlių raštų, mėlynų ir purpurinių akcentų derinys, ornamentai, aksomas ir ypatingas dėmesys kiekvienam svečiui – kažką primena? Prie taip išpuošto stalo tikrai pasijusite lyg karališkuosiuose rūmuose.

 

Skirkite dėmesio detalėms, jos labai svarbios. Tokios smulkmenos kaip nauja staltiesė, kelios išskirtinio dizaino lėkštės, krištolo taurės, daili cukrinė ar derančių spalvų servetėlės nepareikalaus didelių išlaidų, o ant stalo padės sukurti ištaigingos šventės įspūdį.
 

Palepinkite ne tik akis

 

Dengdami stalą neužmirškite ir skonio receptorių. Šventiniai gėrimai ir saldumynai iš serijos VINTERSAGA padės sukurti šventę smaližiams – tiek svečiams, tiek jums patiems, jeigu šiemet karštojo vyno, cinamonu ar šafranu kvepiančių bandelių ir imbierinių sausainių aromatais nuspręstumėte mėgautis vieni.

 

Jei ruošiate didesnę puotą, nepagailėkite laiko virtuvėje. Tegu patiekalai nė kiek nenusileidžia jūsų karališkoms stalo puošmenoms. Ką tik iš orkaitės ištrauktas pyragas miltelinio cukraus pusnyje ar keptos kriaušės desertui – tinka viskas, nuo ko susižavėję aikčios jūsų svečiai!

 


 

Pritaikykite tą patį stalą per Naujuosius

 

Po Kalėdų namuose ruošiate dar vieną šventę? Karališkai mėlyną stalo dekorą lengvai pritaikysite ir Naujųjų metų vakarėliui. Vienintelė užduotis – gėlėtas dekoracijas pakeisti aukso bei sidabro žvilgesiu ir nuo stalo patraukti kėdes. Juk ruošiame švedišką stalą!

 

Tą pačią staltiesę galite paslinkti taip, kad ji dengtų tik dalį vaišių stalo – tegu leidžiasi žemyn prašmatniomis draperijomis. Ant uždengtosios stalo dalies sustatykite taures, lėkštes ir dubenį su ledu putojančiam vynui, o kita jo pusė tebūna skirta vaišėms ir papuošimams. (Taip daugiau galimybių susitepti turinti stalo dalis liks lengvai nuvaloma.)

 

 

Puoškite namus žvakėmis. Jų šviesa darniai susilies su auksu spindinčiomis dekoracijomis. Dekoruokite ne tik stalą, bet ir tas vietas, kuriose, tikėtina, prisės besišnekučiuojantys draugai.

 

Tegu serviravimo staliukas virsta įspūdinga stiklo iš žvakių šviesos skulptūra. Mūsų pasirinktas GLADOM – grakštus ir beveik nepastebimas, todėl puikiai tiks krištolo taurių, stiklinių žvakidžių ir gėrimų kompozicijai. Kaip viską sutalpinti? Tereikia apačioje padėti dar vieną padėklą (kad ir auksu tviskantį GLATTIS).
 

Taures su desertais ar gėrimais taip pat galite sustatyti kaip tikri profesionalai. Taurių bokštas arba piramidė taps vakarėlio pažiba, tiesiogine šio žodžio prasme. O jei jo statyboms pasirinksite šampano taures STORHET, dar ir sutaupysite (arba galėsite skirti daugiau pinigų valgomoms aukso dulkėms ir taurių puošybai).

 


 

Stebinkite savo svečius madingai, išradingai ir įspūdingai – tegu jūsų šventės žavi visais žiemos atspalviais bei skoniais! O jei pritrūktumėte idėjų, jų visada galite pasisemti parduotuvėje IKEA.


 

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital