Naminiai beigeliai - rodome, kaip juos pasigaminti + 4 beigelių sumuštinių idėjos!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Beigeliai

Riestainiai daro žmones laimingus. Rimtai.
 

Būdama vyro kepykloje labai mėgstu užsukti į bandelių cechą, kur merginos visą dieną krizendamos lipdo riestainius. Niekas man taip nesišypso kaip jos, turbūt laimingiausios moterytės Biržuose.
 

Išties, riestainiuose yra vaikystės magijos. Labiausiai ji atsiskleidžia smaguriaujant su močiutės braškių uogiene ir pienu.
 

Visgi norint iškepti tikrus žydiškus riestainius, vadinamuosius beigelius, teks pasistengti. Bet tik pirmą kartą. O tą akimirką, kai skardą stumsite į orkaitę, pagausite viduje kirbantį klausimą, kodėl to anksčiau nedariau?

 

Skaniausi jie pirmąsias kelias dienas, bet žinoma, galima iškeptus užsišaldyti ir džiaugtis vaikystės magija tik užsigeidus :) O jeigu norite įdomiau ir moderniau, straipsnio apačioje pateikiau keletą beigelių sumuštinių idėjų. Ne veltui juk dėl beigelių kraustosi iš proto visas pasaulis - ypatinga šių riestainių tekstūra labai dera su pačiais įvairiausiais priedais.
 

 

Mums prireiks:

 

 

500g miltų (+ šiek tiek papildomai minkymui)
300 ml drugno vandens
2 v.š. cukraus

7 g sausų mielių

1 a.š. su kaupu druskos

1 kiaušinio baltymo

Šaukštelio aliejaus

Sezamų, aguonų ar kitokių mėgiamų sėklų beigeliams apibarstyti


 

1. Mieles ištirpiname vandenyje ir sumaišome su miltais, druska ir cukrumi.
 

 

2. Ant pamiltuoto stalviršio minkome tešlą apie 10 minučių. Ji turi būti elastinga ir minkšta. Jeigu limpa prie rankų, įdėkite daugiau miltų, o jeigu atrodytų kietoka, įpilkite dar šiek tiek vandens.

 


 

3. Iš tešlos suformuojame kamuolį ir dedame į aliejumi išteptą dubenį. Uždengiame jį maišeliu ar maistine plėvele, sutepta aliejumi (kad nepriliptų).



 

4. Paliekame valandai šiltoje vietoje gražiai kilti.
 

 

5. Pakilusią tešlą padaliname į 10 lygių dalių ir formuojame kamuoliukus. Juos sudedame ant nelipnaus kepimo popieriaus. Paliekame 10 min pailsėti. Ilsėdamasi tešla šiek tiek pakils.



 

 

6. Piršto pagalba kiekvieno kamuoliuko centre padarome skylutes. Tik ilgai nemaigykite tešlos, nes gali pakisti jos tekstūra.

 


 

7. Didesniame puode užverdame vandenį ir į jį dedame po 1-2 riestainius. Verdame juos 1-2 minutes (priklauso, kokio standumo norite riestainio). Pusiaukelėje būtinai apverskite, kad abi pusės apvirtų.



 

8. Kiaurasamčiu traukiame beigelius iš vandens, gerai nuvarviname ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Nuplikyti riestainiai išsipučia, tad į vieną skardą nebetilps.
 

 

9. Riestainių viršų aptepame lenvai paplaktu kiaušinio baltymu ir apibarstome sėklomis. Aš pasirinkau klasikinį riestainių papuošimą sezamais ir aguonomis. Bet jūs drąsiai eksperimentuokite - galima dekoruoti cukraus ir cinamono mišiniu, kanapių, čija, moliūgų ar saulėgrąžų sėklomis, bolivine balanda, kmynais ar net kietuoju sūriu.

 


 

10. Kepame iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol beigelių viršus gražiai paruduos. O tada traukite iš orkaitės ir gardžiuokitės!



 



Valgykite juos vienus ar su uogiene, ar sviestu arba pjaukite pusiau ir išbandykite tai, dėl ko iš proto jau keletą metų eina visas pasaulis: susitepkite puikius beigelių sumuštinius!

Štai kelios beigelių sumuštinių idėjos:
 

1. “NEW YORK” tipo sumuštiniui beigelio puselę aptepiau sūreliu, pagardinau keliais salotų lapais, uždėjau  keptą kiaušinį ir riekę vytinto kumpio. Jeigu norite tobulai niujorkietiškai, vietoje kumpio galite naudoti keptuvėje paskrudintą šoninę.
 


 

 

2. Atostogas prie jūros man priminė sumuštinis su tepamu sūreliu, avokadu, rūkyta lašiša bei rukolos salotomis.



 

3. Veganiškai versijai sutryniau alyvuoges su saulėje džiovintais pomidorais, gausiai apibarsčiau bazilikais ir moliūgų sėklomis.
 


 

4. Na o mažoji vidinė smagurė džiaugėsi nepakartojamu deriniu: naminė abrikosų uogienė, paskutinės šio sezono šilauogės bei šviežios bruknės.


 

5. O koks bus jūsų tobulas beigelis? :-)

 

Skaityti komentarus
Komentarai (11)
Rūta
2023-09-15 17:28
ar galima iš vakaro pasidaryti tešlą? kaip ją tuomet laikyti? ATSAKYTI
Gintare
2023-05-12 08:26
Kai grizau gyventi i Lietuva beigeliai yra vienas is dalyku kuriu mano gyvenime vis truko… o tada sove ideja- kodel ju neissikepti patiems? Radom si recepta, ismeginom ir jis jau tapo vienu is mylimiausiu seimos receptu! Laaaabai superiniai beigeliai! Butent tokie kokie ir turetu buti! Ziauriai didelis dekui kad pasidalinot :) dar viena beigeliu ideja galetu buti i tesla imaisyti truputi cinamono ir smulkiau pjaustytu dziovintu obuoliu ar razinu :) ATSAKYTI
Emilija
2021-05-09 13:02
Visiškai nepavyko.
Kai reikėjo virti beigelius vandenyje beveik visi suplyšo. Paskui kai 2 likusius beigelius ištraukiau iš orkaitės jie visi buvo suplyše. Tikrai nusivyliau.
:((( ATSAKYTI
Greta
2021-05-10 10:05
O ar pakankamai tešla jau pakilus buvo? Nes jei paskubėjot ir tešla dar "neatidavė" savo potencialo kilti, visai normalu, kad plyšo ATSAKYTI
Sigita
2020-12-06 16:44
Sveikos, Kepėjos!
Norėjau pasiteirauti, ar kas esate bandę kepti su ryžių miltais ar kitais be gliuteno miltais (ne mišiniais)? ATSAKYTI
Greta
2021-05-10 10:05
Ieškokit specializuoto recepto ryžių miltais ar kitokiais, nes šiame, tiesiog pakeitus miltus, tikrai nepavyks norimas rezultatas. ATSAKYTI
Diana
2020-05-14 20:22
Kepiau pagal šį receptą ir puikiai pavyko! Ačiū, kad pasidalinot. Nerealiai skanūs, net nesitikėjau tokio puikaus rezultato. Tikrai kepsiu vėl!
P. S. Naudojau sausas mieles ir kaip nurodyta ant pakuotės, sumaišiau su miltais, cukrumi ir druska. ATSAKYTI
Aušra
2020-04-21 17:19
Sveiki. Kątik kepiau beigelius pagal šį receptą. Deja, teko ieškoti papildomos informacijos apie mielinės tešlos subtilybes, kuomet suparatau, jog su šiuo receptu kažkas netaip. Autorė nurodo mieles sumaišyti su drungnu vandeniu, o tada visa tai sumaišyti su miltais, cukrumu ir druska. Šioje vietoje visiškai nekalbama apie mielių aktyvavimą maišant jas su vandeniu ir cukrumi bei paliekant pastovėti. Recepte esantys nurodymai klaidingi kaip ir tešlos kildinimo laikas. Jis per trumpas. Dešimt minučių kildinimo suformuotiems kamuoliukams tikrai neužtenka. Mano beigeliai iškepė, tačiau tikrai neiškilo tiek, kiek turėtų. ATSAKYTI
Agnė
2020-04-22 12:00
Tikriausiai labai priklauso nuo temperatūros namuose - jei pakankamai šilta, turėtų užtekti laiko :) Jei vėsiau, reikėtų ilgiau, o vandens kiek šiltesnio :) ATSAKYTI
Rasa
2020-09-22 17:36
Blogam šokėjui ir ... maišo. Katik kepiau viskas gavosi tobulai. ATSAKYTI
Viktorija
2021-02-27 15:54
Viską darėm, kaip parašyta recepte ir pavyko puikiai. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital