Užkandiniai lavašo krepšeliai yra visada puikus pasirinkimas ne tik ruošiantis šventėms, bet ir laukiant netikėtai užsukančių draugų – jie lengvai ir greitai pagaminami, galima improvizuoti su daugybę įdaro variantų ir visada pirmieji dingsta nuo vaišių stalo, nes yra išties skanūs.
Šį kartą dalinuosi 3 skirtingų įdarų idėjomis, kurios puikiai įtiks kiekvieno skoniui - su vištiena, žirneliais ir paprikomis, su lašiša ir žirneliais bei su mocarela ir vyšniniais pomidorais. Įdomu, kuris įdaras bus jūsų mėgstamiausias? Pasigaminame kartu ir tikrai netrukus sužinosite!
Bet prieš gaminant turiu vieną patarimą apie lavašą - jį geriau rinkitės storesnį, tvirtesnį, kad gaminami krepšeliai lengvai neplyštų (aš naudoju armėnišką, kurio pakuotė su ruda etikete). Jei nerandate lavašo, krepšeliams puikiai ir tortilijos, iš jų pagaminti krepšeliai bus dar tvirtesni, tad tinkamesni ilgesniam laikymui bei transportavimui.
24 lavašo krepšeliams reikės:
- 200 g lavašo
- 2 kiaušiniai
- 6 valg. š. pieno
- šiek tiek šviežių čiobrelių ar kitų mėgstamų žalumynų (puikiai tinka bazilikas, petražolės, kalendra)
Pirmam įdarui (jo panka 8 krepšeliams)
- 50 g šaltai rūkytos lašišos
- 130 g konservuotų žaliųjų žirnelių
Antram įdarui (jo panka 8 krepšeliams)
- 50 g virtos vištienos filės
- 70 g konservuotų žaliųjų žirnelių
- ½ kubeliais pjaustytos raudonos paprikos
Trečiam įdarui (jo panka 8 krepšeliams)
- 130 g mocarelos sūrio, pjaustyto kubeliais
- 5 – 6 vnt vyšninių pomidorų
Pradedame! Bus tikrai smagu ir lengva.
1. Iš lavašo stikline išpjauname skritulius – tiesiog dėkite stiklinę ant lavašo ir peiliu lengvai apibraukite apskritimą.
2. Lavašo skrituliukus dedame į keksiukų formeles (jas prieš tai galite patepti sviestu ar aliejumi - krepšeliai lengviau išsiims).
3. Į vienus krepšelius dedame mocarelos kubelius, vyšninių pomidorų griežinėlius bei pagardiname šviežiais čiobreliais ar kitais pasirinktais mėgstamais žalumynais.
4. Į kitus krepšelius dedame smulkiai pjaustytą lašišą bei žirnelius. Pagardiname čiobreliais ar kitais mėgstamais žalumynais.
5. Ir į paskutinius krepšelius dedame smulkintus vištienos gabalėlius, žirnelius bei paprikos kubelius. Pagardiname čiobreliais ar kitais mėgstamais žalumynais.
6. Dubenėlyje išplakame kiaušinį su pienu. Gautą plakinį pilame į lavašo krepšelius.
7. Krepšelius kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 25 minutes (arba tol, kol iškepa kiaušinis – tai patikrinti galite tiesiog įsmeigę medinį pagaliuką, kuris ištraukus turi likti švarus). Ištraukę iš orkaitės dar kelias minutes palikite atvėsti ir tada išimkite iš keksiukų formelių.
Paprasta, tiesa?
Lavašo krepšeliai skanūs valgyti tiek karšti, tiek atvėsę. Jie puikiai tinka ne tik papuošti šventinį stalą, bet ir ieškant idėjų, ką įsidėti krepšį iškylai gamtoje ar į priešpiečių dėžutę keliaujant į darbą.