Šio sekmadienio, birželio 20 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius dalinasi puikiais patarimais ir labai gardžiais receptais, kurie tikrai taps šios vasaros hitais ant kiekvieno stalo ir sužavės visus ragaujančius.
Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.
Laidos šefas Vylius gamino brusketas. Kaip Vylius sako, jo vasaros šūkis yra - "Pasiimk skonį su savimi", tad būtent šios brusketos yra puikus būdas gardžiuotis skirtingais skoniais ir neštis net ir į iškylą gamtoje. Šefas paruošė daug brusketų variantų, tiek sūrių, tiek mažiau sūrių ir net saldžių. Jei naudosite sūrį su pelėsiu, kuris yra intensyvesnio skonio, Vylius rekomenduoja ant viršaus dėti vištieną, degintą papriką, o jei naudosite paprastą tepamą sūrelį, naudokite ryškesnius skonius ir gardinkite svogūno gabaliuku, saliamiu ar kitais mėgstamais priedais. O jei norite saldžiai, puikiai teks naudoti sūrelį, vaisius ir pabarstyti cinamonu. Puikus pasirinkimas nesudėtingai paragauti įvairių skonio derinių.
Nuotraukos Dainiaus Mackonio
Antrasis laidos šefas Tomas gamino šašlykus su kopūstų sultimis ir keptomis grill daržovių salotomis. Tomas pasidalino gardžiu šašlykų marinatu, kuris tikrai sužavės kiekvieną šašlykų mėgėją ir ragautoją. Šašlykams šefas naudojo iberico kiaulieną, tačiau pamini, kad tiks ir sprandinė. Puikiai pavyks paruošti kiekvienam, o ir nėra sudėtinga.
Nuotraukos Dainiaus Mackonio
Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9:30 val. per TV3!