Šio sekmadienio, gegužės 30 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius ypatingai gardžius patiekalus, kuriuos nesudėtinga paruošti lauke iškylos metu. Tačiau šį kartą šefai į savo patiekalus įtraukė ir nuostabiuosius rabarbarus.
Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.
Laidos šefas Vylius gamino jautienos išpjovą su rabarbarų padažu. Šefas pataria mėsą rinktis brandintą išpjovą. Brandinimas būna sausas arba šlapias, Vylius pataria eksperimentuoti ir išbandyti įvairius variantus, kad surastumėte, kurio brandinimo išpjova labiau patinka. Gaminant kininius bastučius, šefas pamini, kad jei norite, juos galite pamarinuoti su alyvuogių aliejumi ar sviestu, galima kepti ar valgyti nekeptas. Papildomai puikiai tiks pagardinti česnaku ar kitais mėgstamais priedais. Vylius pabrėžia, kad svarbiausias dalykas kepant jautieną yra ją sušildyti viduje, bet neperkepti per daug.
Nuotraukos Dainiaus Mackonio
Laidos šefas Tomas gamino rūkytų jautienos žandelių salotas su rabarbarais. Prieš keliaujant į gamtą gaminti šiuo patiekalo, Tomas siūlo pasidaryti namų darbus ir žandelius pasimarinuoti porą dienų prieš išvyktą, kad dar spėtumėte ir išcirkuliuoti. Vėliau visas gaminimas ilgai neužtrunka ir tikrai nėra sudėtinga, o labai puiki idėja pavasario ar vasaros pietums.
Nuotraukos Dainiaus Mackonio
Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9:30 val. per TV3!