Rūkytų jautienos žandelių salotos su rabarbarais

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Rūkytų jautienos žandelių salotos su rabarbarais
Rūkytų jautienos žandelių salotos su rabarbarais
Autorius apie receptą: Vasariškai spalvingos, gaivios, sočios ir labai skanios salotos su rūkytais jautienos žandeliais ir rabarbarais - puiki idėja pietums. Nėra sudėtinga paruošti, tik Vasariškai spalvingos, gaivios, sočios ir labai skanios salotos su rūkytais jautienos žandeliais ir rabarbarais - puiki idėja pietums. Nėra sudėtinga paruošti, tik marinavimas ir cirkuliavimas užims šiek tiek laiko, tačiau tolimesnis gaminimas labai greitas ir paprastas. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
300 gramų jaučio žandų
100 gramų svogūnų
100 gramų morkų
5 gramai juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Marinatui:
100 gramų austrių padažo
100 gramų teriyaki padažo
20 gramų obuolių sirupo
20 gramų žalumynų (krapų, petražolių)
20 gramų česnako
20 gramų garstyčių
pagal skonį druskos
Salotoms:
100 gramų smidrų
100 gramų rabarbarų
100 griežinėlių agurkų
50 gramų rausvųjų svogūnų
50 gramų burokėlių (jaunų)
20 gramų alyvuogių aliejaus
20 gramų garstyčių (saldžių)
10 gramų ridikėlių
10 gramų česnakų laiškų
10 gramų petražolių
10 gramų citrinų sulčių
pagal skonį druskos
50 gramų acto
Sirupui:
50 gramų vandens
50 gramų obuolių sirupo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Jautienos žandus supjaustyti stambiais gabalais. Apkepti keptuvėje iš visų pusių, sudėti su daržovėmis į vakuumą. Cirkuliuoti vandens vonelėje 82 C laipsnių temperatūroje 24 valandas.
2.
Marinatui žalumynus, česnakus susmulkinti, sumaišyti su austrių, Teriyaki padažu, obuolių sirupu, garstyčiomis, druska.
3.
Jautieną atvėsinti, patepti marinatu ir rūkyti 80 C temperatūroje iki 20 minučių. Pasūdyti.
4.
Salotų marinatui prikaistuvyje sumaišyti obuolių actą, vandenį, obuolių sirupą ir pakaitinti.
5.
Burokėlius plonai supjaustyti, svogūnus supjaustyti žiedais. Užpilti marinatą. Marinuoti iki 30 minučių.
6.
Smidrus ir dalį agurkų supjaustyti plonais griežinėliais, dėti į dubenį su marinatu.
7.
Likusius agurkus nulupti, supjaustyti kubeliais, pašlaksyti alyvuogių aliejumi, pasūdyti. Apkepinti karamelizatoriumi.
8.
Dalį rabarbarų nulupti, supjaustyti ir sudėti į dubenį su marinuojamomis daržovėmis.
9.
Likusius rabarbarus perpjauti pusiau, užmarinuoti marinatu ir rūkyti 120 temperatūroje apie 20 minučių.
10.
Ridikėlius supjaustyti plonais griežinėliais. Sumaišyti su laiškiniais česnakais, garstyčiomis, citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, pasūdyti.
11.
Ant lėkštės dėti rūkytą rabarbarą, apkepintus agurkus, lengvai plėšytą jautieną ir paruoštas salotas.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital